The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Doinița Alexandra Dragomir // Somnifer

Articol / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Doinița Alexandra Dragomir // Somnifer
  • Doinița Alexandra Dragomir // Somnifer
  • Doinița Alexandra Dragomir // Somnifer
  • Doinița Alexandra Dragomir // Somnifer
1/4
Doinița Alexandra Dragomir a studiat între 2005-2013 la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din București, urmând apoi cursurile Universităţii Naţionale de Arte în cadrul Facultăţii de Arte Plastice, secţia Pictură din 2013 până în 2016.

SOMNIFER

Seria de lucrări pe care am compus-o se numește „Somnifer” și reprezintă figura unui animal a cărui poziție de somn este circulară. Mi-a plăcut îndeosebi această circularitate a poziției de somn a animalelor, pentru modul sincer în care își trădează vulnerabiltatea și nevoia de ocrotire. Am ales acest nume pentru a exprima faptul că arta poate provoca stări, trăiri puternice atât artistului cât și privitorului, acționând precum un medicament pentru suflet, precum un somnifer ce induce somnul, lent și intens, modificând starea naturală inițială. Proiectul reprezintă fascinația artistei pentru această stare enigmatică de amorțeală, care emană calm și liniște.