The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Georgiana Giuroiu // Wildermensch

Articol / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Georgiana Giuroiu // Wildermensch
  • Georgiana Giuroiu // Wildermensch
  • Georgiana Giuroiu // Wildermensch
  • Georgiana Giuroiu // Wildermensch
  • Georgiana Giuroiu // Wildermensch
  • Georgiana Giuroiu // Wildermensch
1/6
Georgiana Giuroiu este absolventă a Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca, România. Munca sa este eclectică, emoțională și experimentală. Estetica design-ului ei răspunde la o căutare personală pentru otherness și o fascinație permanentă față de conceptele de măști, mascarade și ritualuri.

WILDERMENSCH

WILDERMENSCH reprezintă proiectul de disertaţie al Georgianei Giuroiu, având ca punct de pornire mascarea ritualică a Europei tribale. Manifestările tot mai astringente ale unui trecut primitiv şi sălbatic prin intermediul ritualurilor şi mascaradelor înca practicate constitutie un punct de interes pentru designer.


Proiectul îşi propune traducerea anumitor elemente specifice mascaradelor în parametrii relevanţi designului vestimentar actual. Astfel, colecţia are la bază alăturarea unor materiale fruste (blană, piele naturală, păr, metal) cu diverse materiale textile, urmărind siluetele generate de costumele ritualice iniţiale, şi propunând o paletă cromatică rafinată.