The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Iulia Petrescu // Conexiuni subtile în Rio de Janeiro

Articol / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Iulia Petrescu // Conexiuni subtile în Rio de Janeiro
  • Iulia Petrescu // Conexiuni subtile în Rio de Janeiro
  • Iulia Petrescu // Conexiuni subtile în Rio de Janeiro
  • Iulia Petrescu // Conexiuni subtile în Rio de Janeiro
  • Iulia Petrescu // Conexiuni subtile în Rio de Janeiro
1/5
Absolventă a Facultății de Arhitectură, consideră implicarea în urbanism drept o etapă firească, o completare a experienței profesionale. Pentru ea, orașul se constituie ca interes de bază, ca fenomen ce trebuie studiat, înțeles, experimentat și dezvoltat.

CONEXIUNI SUBTILE ÎN RIO DE JANEIRO. REDEFINIREA TRASEULUI ISTORIC AL TRAMVAIULUI DIN SANTA TERESA.

Acest proiect este rezultatul unui studiu asupra dezvoltării mega-orașelor, în cazul particular al Rio de Janeiro. Demersul pleacă de la două aspecte universal cunoscute: orașul spectacolului și orașul contrastelor. A fost urmărit modul în care orașul spectacol devine punct de legătură între realitățile orașului divizat. Proiectul de față  își propune să materializeze o astfel de conexiune.
 

 
Propunerea ilustrată nu încearcă o „rezolvare” a problemelor cu care se confruntă orașul. În schimb, în condiții specifice, ca fragmentarea, segregarea, etc., proiectul se constituie ca un model de activare a unor fragmente de oraș, situându-se la limita urbanismului tactic. Aici, partea de urbanism strategic este readucerea tramvaiului în inima orașului și crearea unor obiecte - semnal care ghidează către orașul mai puțin cunoscut, dar deloc lipsit de poezie. Traseele care se desprind din această spină sunt amenajate în spiritul urbanismului tactic, având comunitatea drept actor principal.