The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Ionuț Pătrașcu // Centru al artelor performative

Articol / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Ionuț Pătrașcu // Centru al artelor performative
  • Ionuț Pătrașcu // Centru al artelor performative
  • Ionuț Pătrașcu // Centru al artelor performative
  • Ionuț Pătrașcu // Centru al artelor performative
  • Ionuț Pătrașcu // Centru al artelor performative
1/5
Pe parcursul studiilor a explorat, prin ateliere și activități de voluntariat, arhitectura sustenabilă, tehnici ale vernacularului tradițional, reabilitarea patrimoniului construit, publicistica de arhitectură. Însă, cel mai bine se regăsește în pasiunea pentru proiectare algoritmică și fabricație digitală ca parte a echipei ZEST Collective.

CENTRU AL ARTELOR PERFORMATIVE. SEDIUL PERMANENT AL CENTRULUI NAȚIONAL AL DANSULUI BUCUREȘTI

În contextul recentei suspendări a sediilor unor instituții culturale performative din București și a candidaturii orașului la statutul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, funcțiunea propusă vine să suplinească nevoia orașului de săli de spectacol la un nivel calitativ corespunzător.
Foyerul este dispus în lungul arterei pietonale propuse, Arthur Verona, asemeni unui terminal, a unui peron pietonal. Acesta este deschis, transparent și tratat la intrados cu un riflaj cu rol în difuzia luminii și a semnalizării spațiilor importante, făcând de asemenea trimitere la mișcare, dinamism, fluiditate, dans.
 
 
Legătura cu traseul paralel propus, este adaptată la un context diferit. Tratarea prin jocuri volumetrice, întrepătrunderi, portice, transparențe și opacități, zone umbrite alternate cu cele însorite, continuă atmosfera dată de vegetația abundentă a acestui traseu.
 
Aceste două rute relaționează, întâlnindu-se în foyer, de unde sunt preluate pe verticală în cele trei volume ale sălii mici, sălii mari, respectiv ale sălilor de repetiții și bibliotecii.
 
Sălile de spectacol au o rezolvare de tip black box, spațiul putând fi ușor reconfigurat prin tribune mobile retractabile.
Pe lângă aceste dotări, rezolvarea propune spații culturale conexe pentru realizarea de expoziții, conferințe, cursuri de dans și o bibliotecă publică.