The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Mara Andrei // Reflexia - mijloc de exprimare plastică

Articol / 27 Sep 2017 / INSTITUTE.RO
  • Mara Andrei // Reflexia - mijloc de exprimare plastică
  • Mara Andrei // Reflexia - mijloc de exprimare plastică
  • Mara Andrei // Reflexia - mijloc de exprimare plastică
1/3
Mara a urmat Liceul de Arte Carmen Sylva din Ploiești. A absolvit UNARTE, specializarea Artă Murală, iar primul pas spre arta conceptuală a avut loc în anul II de licență, când a obținut pentru bursa Erasmus care a adus-o aproape de arta renascentistă italiană de la Accademia di Belle Arti di Roma.

Reflexia - mijloc de exprimare plastică

Prin folosirea oglinzilor, instalația aduce în prim-plan lipsa filtrelor gândirii artistice. O transparență dusă la extrem, unde poate chiar privitorul este artistul, iar artistul doar un îndrumător spiritual. Fragmentele de oglindă mai au ca scop înlocuirea picturii fotorealiste. Realizatorul picturii minuțioase, ce urmărește o redare cât mai reală a unui fragment, obține un rezultat plastic trecut prin filtrul propriei viziuni. Așadar, nu este o reflexie a realității întocmai.
Folosirea oglinzii în spațiul artelor vizuale nu mai reprezintă un act de creație controversat. Artiști precum Michelangello Pistoletto, Roberto Chabet, Jay Tirrell, Michael Balwin și mulți alții au oferit concepte și înțelesuri multiple folosirii oglinzilor ca element de limbaj plastic.