The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Mihai Radu Tudor // Ambivalența calului de mare

Articol / 03 Oct 2017 / INSTITUTE.RO
  • Mihai Radu Tudor // Ambivalența calului de mare
  • Mihai Radu Tudor // Ambivalența calului de mare
  • Mihai Radu Tudor // Ambivalența calului de mare
  • Mihai Radu Tudor // Ambivalența calului de mare
  • Mihai Radu Tudor // Ambivalența calului de mare
1/5
Radu a studiat între 2010-2014 Liceul de Arte Dimitrie Paciurea din Bucureşti, urmând apoi cursurile Universităţii Naţionale de Arte în cadrul Facultăţii de Arte Decorative şi Design, secţia C.S.M, specializarea de metal din 2014-2017.

Ambivalența calului de mare


Metalul nu este doar un material banal așa cum pare la prima vedere, el în mâna artistului suferă transformări fiind când cald când rece, când docil când greu de convins de ciocanul şi de nicovala sub care suspină în ritmul impus de artist. Abia la ultimele suspine, metalul prins între ciocan şi nicovală prinde viață iar ideea artistică capătă contur. Focurile transformării îşi găsesc odihna şi valoarea doar în ochii privitorului. Nu există un punct central al lucrării deoarece toate bucățile metalice, croite de către artist potrivit unui plan elaborat minuțios, sunt cusute la „flacără”, pentru a se asigura intima, organica lor contopire în desenul de ansamblu al calului de mare. Obiectivul lucrării este de a abstractiza forma, dar şi de a reda textura şi plasticitatea specifică vietăților marine. Tema propusă nu se dorește doar să realizeze o vietate marină, ci de a crea o metamorfoză dintre căluțul de mare (hipocampul) şi scoica aleasă de către el.