The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ALEXANDRA IULIANA IANCU // PICTURI ÎN MIȘCARE

Articol / 02 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • ALEXANDRA IULIANA IANCU // PICTURI ÎN MIȘCARE
  • ALEXANDRA IULIANA IANCU // PICTURI ÎN MIȘCARE
  • ALEXANDRA IULIANA IANCU // PICTURI ÎN MIȘCARE
  • ALEXANDRA IULIANA IANCU // PICTURI ÎN MIȘCARE
1/4
Alexandra Iuliana Iancu a studiat la Liceul de Arte Plastice ,,Nicolae Tonitza”, din Bucureşti, între 2008 şi 2015. Ulterior, a frecventat secţia de modă, la Facultatea de Arte Decorative şi Design, în cadrul Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, în prezent, obţinând gradul de licenţă.

Picturi în mişcare

Titlul colecţiei, ,,Picturi în mişcare”, reprezintă legatura puternică pe care pictura o poate avea cu designul vestimentar. Colecţia este alcătuită din piese vestimentare inspirate din domeniul artei. Tablourile lui Pablo Picasso au fost surse de inspiraţie pentru realizarea acestei colecţii. Astfel, obiectele vestimentare ilustrează personaje şi obiecte ce apar în picturile cubiste şi suprarealiste ale lui Picasso.
În ceea ce priveşte metoda de lucru, au fost utilizate tehnici de intarsiere, de aplicare şi de matlasare a materialelor. De asemenea, tiparele vestimentaţiei sunt preluate din tendinţele actuale, conţinând şi anumite forme ce fac trimitere la curentul cubist, spre exemplu, mânecile şi gulerele rotunjite, combinate cu reverele ascuţite.
În plus, colecţia este şi un îndemn, pentru societatea contemporană, de a purta haine cu valoare artistică în schimbul celor de serie.