The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

SMARANDA-RUXANDRA LAIU // AMENAJAREA UNEI LOCUINȚE DE INSPIRAȚIE VERNACULARĂ ÎN MAHARASHTRA, INDIA

Articol / 03 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • SMARANDA-RUXANDRA LAIU // AMENAJAREA UNEI LOCUINȚE DE INSPIRAȚIE VERNACULARĂ ÎN MAHARASHTRA, INDIA
  • SMARANDA-RUXANDRA LAIU // AMENAJAREA UNEI LOCUINȚE DE INSPIRAȚIE VERNACULARĂ ÎN MAHARASHTRA, INDIA
  • SMARANDA-RUXANDRA LAIU // AMENAJAREA UNEI LOCUINȚE DE INSPIRAȚIE VERNACULARĂ ÎN MAHARASHTRA, INDIA
1/3
Născută în orașul Piatra Neamț din județul Neamț, Smaranda-Ruxandra Laiu e foarte pasionată de ideea de a crea concepte de amenajare bazate atât pe eficiență ergonomică și coerență stilistică, cât și pe redarea unei scenografii a spațiului, prin propunerea unor viziuni poetice ale acestuia.

Amenajarea unei locuințe de inspirație vernaculară în Maharashtra, India


Proiectul a avut ca premisă ideea că designerii de interior joacă un rol foarte important în promovarea specificului cultural, prin faptul că pot lucra oriunde in lume, adaptându-se la culturi diferite.
S-a pornit de la o cercetare a contextului geo-cultural, având drept concluzie conturarea ideii de locuire, așa cum este ea reflectată în cultura indiană.
Conceptul a vizat sintetizarea acestui context în amenajarea propusă, îmbinând piese de mobilier ce aparțin stilului colonial anglo-indian cu unele de influență musulmană, alături de accente eclectice și vegetație luxuriantă. Îmbinând în acest amestec și dorințele beneficiarilor, s-a realizat un concept de amenajare coerent, care se transpune într-o atmosferă exuberantă, tropicală, colorată și elegantă.
Folosind scenarii de utilizare a spațiilor, autoarea a dorit să redea sentimentul pe care spațiul îl va transmite, într-o notă poetică personală, prin textură, culoare și lumină.