The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

PAUL SGÎNDĂR // GROUND 0

Articol / 01 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • PAUL SGÎNDĂR // GROUND 0PAUL SGÎNDĂR
  • PAUL SGÎNDĂR // GROUND 0PAUL SGÎNDĂR
  • PAUL SGÎNDĂR // GROUND 0PAUL SGÎNDĂR
  • PAUL SGÎNDĂR // GROUND 0PAUL SGÎNDĂR
  • PAUL SGÎNDĂR // GROUND 0PAUL SGÎNDĂR
1/5
Sgîndăr Paula este o artistă în vârstă de 22 de ani, absolventă a Universităţii de Artă și Design din Cluj-Napoca. Lucrările sale propun experimentarea şi formarea unui spaţiu pictural abstractizat, spaţiu ce se doreşte a realiza o introducere într-o atmosferă transcendentă.

Ground 0

Termenul Ground Zero descrie punctul de pe suprafața Pământului care este cel mai apropiat de explozia nucleară sau a altor bombe de dimensiuni mari.
Ground 0 constituie o interepretare personală abstractizată asupra ideei de absolut, în care este reprezentat spațiul creat în momentul catastrofal de maximă tensiune.

Această interpetare prezintă o focalizare din interiorul punctului de maximă tensiune a exploziei, moment în care perspectiva asupra acestei idei se schimbă. În mod general, explozia în sine este percepută ca fiind întâmpinată de mult zgomot și mișcare zguduitoare, dar dacă ne plasăm în interiorul acelui punct realizăm că acestea sunt anulate de cantitatea enormă în care ele sunt produse. Astfel, zgomotul asurzitor este transformat într-o liniște deplină, mișcarea zguduitoare este atât de intensă încât crează imobilizare, iar spațiul, prin distrugere, devine un vid infinit.