The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Se lansează DIPLOMA Viewing Rooms, o platformă online cu lucrări de artă și design

Articol / 21 Iul 2020 / The Institute
  • Se lansează DIPLOMA Viewing Rooms, o platformă online cu lucrări de artă și designCuratori DIPLOMA Viewing Rooms
  • Se lansează DIPLOMA Viewing Rooms, o platformă online cu lucrări de artă și designDIPLOMA Viewing Rooms
1/2
DIPLOMA, cel mai amplu eveniment dedicat absolvenților de facultăți creative, un proiect inițiat de The Institute și inspirat de UniCredit Bank, lansează platforma DIPLOMA Viewing Rooms (viewingrooms.diplomafestival.ro) – șapte expoziții cu proiecte imersive de artă, arhitectură și design.

Fiecare capsulă va cuprinde lucrări de artă, design și arhitectură selectate din edițiile 2017, 2018 și 2019 ale festivalului DIPLOMA și integrate, cu ajutorul unor specialiști din diverse zone ale industriilor creative, într-un context nou și coerent. Curatorii digitali, membri ai boardului creativ DIPLOMA 2020, vor contura fiecare expoziție în jurul unor teme curente printr-un mix de lucrări original și inovator.

Cele șapte capsule ilustrează modul în care arta, designul și arhitectura pot răspunde acelorași preocupări prin perspective diferite, ajutând la o mai bună înțelegere a dimensiunilor care alcătuiesc aceste industrii și rolul lor în societate.

Cei 7 curatori care semnează capsulele sunt Alexandru Gâlmeanu (fotograf cu 22 de ani de experiență în proiecte editoriale, experimentale și publicitare), Andrei Breahnă (manager cultural, galerist, colecționar, fondator al galeriei de artă contemporană Gaep), Andrei Iovu (fashion director, redactor șef la Harper’s Bazaar și ESQUIRE Magazine, consultant creativ), Diana Marincu (curator și critic de artă, membru al Centrului Internațional pentru Artă Contemporană și al Asociației Internaționale de Curatori de Artă Contemporană, Director Artistic al Fundației ArtEncounters din Timișoara), Eliza Yokina (senior partner Cumulus Architecture Office, membru fondator al Asociaţiei de-a arhitectura), Raymond Bobar (designer tipografic cu experiență în proiecte pentru galerii și muzee de artă, director artistic, fondator al redacției DoR: Decât o Revistă) și Roman Tolici (pictor și ilustrator).

DIPLOMA Viewing Rooms reprezintă un discurs complex și multidisciplinar, o extensie a festivalului DIPLOMA adaptată contextului actual, prin care acesta își continuă rolul de susținător al creativilor români la început de drum, oferindu-le vizibilitate și deschidere atât în fața specialiștilor din industrie, cât și în fața pasionaților de artă. Demersul își propune de asemenea redirecționarea publicului spre resursele digitale și reconsolidarea unor obiceiuri de consum cultural.

Primele capsule prezentate pe platforma digitală viewingrooms.diplomafestival.ro sunt cele curatoriate de Diana Marincu și Andrei Breahnă. Persoanele interesate se pot abona pentru a primi notificări despre lansarea fiecărui nou viewing room. Lansările vor avea loc săptămânal.

Încă de la prima ediție, DIPLOMA a reprezentat puntea de legătură a fiecărei noi generații de artiști cu publicul larg, atât prin expoziția centrală, cât și prin evenimente conexe. Festivalul DIPLOMA va prezenta și anul acesta cele mai bune lucrări de diplomă ale viitoarei generații de artiști și creativi, absolvenți ai tuturor facultăților vocațional-creative din România (arte vizuale, arte decorative, arhitectură și design), cu obiectivul de a identifica și promova potențialul artistic de care acestea dau dovadă. Festivalul va avea loc în perioada 02 - 11 octombrie 2020, în București.

DIPLOMA Viewing Rooms este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și inspirat de UniCredit Bank.

Parteneri media: Radio România Cultural, Designist.ro, Feeder.ro, Glamour, Igloo, Zile și Nopți, Zeppelin

Partener de monitorizare:
MediaTrust România
______

The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de peste 20 de ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România. Prin tot ceea ce face, contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. Este fondator al Romanian Design Week, al festivalului DIPLOMA, al Galei Societății Civile, Internetics și Cartierul Creativ, organizator al Effie Awards România, Şcoala ADC*RO şi ADC*RO Awards.