The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

SILVIA MARIA DUȘAN // ARIPI DE MĂTASE

Articol / 04 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • SILVIA MARIA DUȘAN // ARIPI DE MĂTASESILVIA MARIA DUȘAN
  • SILVIA MARIA DUȘAN // ARIPI DE MĂTASESILVIA MARIA DUȘAN
  • SILVIA MARIA DUȘAN // ARIPI DE MĂTASESILVIA MARIA DUȘAN
  • SILVIA MARIA DUȘAN // ARIPI DE MĂTASESILVIA MARIA DUȘAN
  • SILVIA MARIA DUȘAN // ARIPI DE MĂTASESILVIA MARIA DUȘAN
1/5
Silvia Duşan a finalizat studiile de licenţă la secţia Grafică, în anul 2016, la Facultatea de Arte şi Design din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, după care a urmat un Master în Grafică Publicitară şi de Carte, în cadrul aceleiaşi facultăţi, finalizat în acest an.

Aripi de mătase

Proiectul "Aripi de mătase" reprezentat prin cele zece lucrări, expuse sub forma unei instalaţii-obiect doreşte să "spargă" tiparele ilustraţiei de carte. Pornind de la ideea de zbor, acest mod de expunere a lucrării a venit pentru transmite cât mai bine mesajul dorit către privitor. Prezenţa tehnicii decupajului, alături de tehnica acuarelei şi a tuşului, oferă o notă aparte acestei lucrări, simbolizând lumea imaterială, sacră a cerului şi făcând trimiterea directă către titlul lucrării, decupajul simbolizând "mătasea", fragilitatea spiritului.

Silvia Duşan ilustrează, prin acest mod, propria poveste, o poveste despre o fată care porneşte într-o călătorie în nouă ceruri, călătorie ce simbolizează evoluţia spiritului uman şi dorinţa acestuia de purificare, călătorie ce se aseamănă cu cea a lui Dante în Paradis.
Întreaga poveste, ilustrată pe un suport decupat în formă de aripă, finalizată într-o instalaţie-obiect, invită privitorul să pătrundă în lumea sacră a cerului.