The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

SZIDONIA KOSMA // ORGAMETRIC - REALITATE ȘI SIMBOL

Articol / 04 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • SZIDONIA KOSMA // ORGAMETRIC - REALITATE ȘI SIMBOL
  • SZIDONIA KOSMA // ORGAMETRIC - REALITATE ȘI SIMBOL
  • SZIDONIA KOSMA // ORGAMETRIC - REALITATE ȘI SIMBOL
  • SZIDONIA KOSMA // ORGAMETRIC - REALITATE ȘI SIMBOL
1/4
Kozma Szidónia a studiat între 2012-2015 la Liceul de Arte Plugor Sándor din Sfântu Gheorghe, urmând apoi cursurile Universităţii de Vest din Timișoara în cadrul Facultăţii de Arte și Design, secţia Ceramică din 2015 până în 2018.

Orgametric- Realitate și simbol

O serie de obiecte decorative, care sunt alcătuite din aceeași forme și elemente, dar totuși sunt unice și diferite. Sunt încercări de a merge mai departe de reprezentarea tradițională a draperiilor. Artistul a vrut să reprezintă draperia, parțial realist, dar în același timp spectatorul să nu observe numai un material textil, ci o suprafață care conține multe forme interesante. Formele organice expresive, intenționează să afecteze emoțiile iar formele strict geometrice să afecteze intelectul. Lucrările reflectă preocupăriile artistului ca relațiile dintre formă și spațiu, interior sau exterior, plin și gol, spații negative și pozitive. Armonia dintre forme și culori domină împreună cu varietatea compozițiilor. Lucrarea este un simbol al căutării continue a frumuseții, a armoniei, și a echilibrului.