The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

OPEN CALL: DIPLOMA CAUTĂ TINERI CURATORI

Article / 10 Ian 2022 / Laura Apostol
  • OPEN CALL: DIPLOMA CAUTĂ TINERI CURATORI
  • OPEN CALL: DIPLOMA CAUTĂ TINERI CURATORI
1/2
DIPLOMA a lansat un apel destinat curatorilor emergenți pentru cercetarea, creația și producția următoarei expoziții din seria Art in Progress, care are loc în Spațiul The Institute, Combinatul Fondului Plastic, București. Apelul așteaptă propuneri curatoriale originale până la data de 23 ianuarie prin înscriere online.

Art in Progress este un concept umbrelă pentru expoziții multidisciplinare, care aduce împreună conținut creat în ultimii 5 ani de artiști tineri și își propune să exploreze diferite teme curatoriale și un mix de lucrări – de la pictură, sculptură, foto-video, grafică, până la artă textilă, fashion, ceramică, design, și chiar arhitectură. Prima ediție Art in Progress a debutat în luna septembrie a anului 2021, iar următoarea ediție care face obiectul acestui concurs va avea loc în perioada 18 martie – 10 aprilie 2022.
Prin acest apel, participanții sunt invitați să răspundă brief-ului de concurs de a-și imagina o expoziție artistică de grup care să se alinieze conceptului expozițional al seriei Art in Progress, urmând toate indicațiile regăsite în ghidul de participare, și, în cazul curatorului selectat, să participe la toate activitățile de realizare a expoziției propuse, împreună cu o echipă desemnată din cadrul organizației The Institute.

Call-ul este deschis curatorilor români la început de drum, puțină sau fără experiență în domeniu și cu vârsta de până în 35 de ani, în scopul de a-i ajuta să își creeze experiență, să cunoască îndeaproape etapele producției unei expoziții, să primească consultanță și să lucreze împreună cu echipa The Institute pentru a naviga întreg procesul de cercetare și elaborare al unei expoziții – de la idee la implementare.

Curatorul ales va primi un premiu de 500 euro și va avea la dispoziție un buget de 1.500 euro pentru a-și produce expoziția.
Acest apel este o extensie a proiectului DIPLOMA, festivalul care promovează anual cele mai bune lucrări de diplomă ale absolvenților de arte, design și arhitectură din România, care numără deja 8 ediții. DIPLOMA caută în permanență să creeze mecanisme prin care să ajute și să susțină tineri curatori, artiști și creativi emergenți să se poziționeze pe scena artei și designului românesc.Ghidul de înscriere
oferă mai multe informații cu privire la spațiul expozițional care va găzdui expoziția, calendarul de lucru, selecția artiștilor și întreg contextul apelului pentru a ajuta candidatul să dezvolte o propunere curatorială ancorată în realitatea proiectului. Pentru detalii suplimentare sau ajutor în completarea formularului, aplicanții sunt invitați să scrie pe adresa diploma@institute.ro.

Pentru a își elabora propunerea de concurs, aplicanții trebuie să parcurgă ghidul de înscriere și să ia la cunoștință detaliile regulamentului de participare. Înscrierile se realizează prin completarea formularului online.


**
Un proiect: DIPLOMA & The Institute
Prezentat de: UniCredit Bank
Susținut de: Art Property Development și Art Property City.
Partener: Combinat.ro