The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

5 zile de emoție cinematografică, la cea de-a opta ediție a Câmpulung Film Fest

Articol / 04 Aug 2023 / Andra Mihai
  • 5 zile de emoție cinematografică, la cea de-a opta ediție a Câmpulung Film Fest
1/1
Câmpulung Film Fest se află anul acesta la cea de-a opta ediție, care are loc între 11 și 15 august, în Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava. 

Ediția se deschide oficial cu filmul Între Revoluții (r. Vlad Petri), ,urmat de  cine-concertul care, de data aceasta, va aduce în lumina reflectoarelor filmul ”Aventurile Prințului Achmed”, regizat de către Lotte Reiniger, acompaniat LIVE de muzica originală creată de Danaga.

Urmează 5 zile pline de activități, de la proiecții de film și cine-concert, la ateliere, matineu, expoziții și petreceri.

CFF este un festival internațional de film comparativ, care proiectează filme provenite din două ţări, una din cadrul Uniunii Europene, cealaltă din afara ei. Sâmbătă, 12 august, are loc Seara Culturilor Comparate, când vom viziona filme atent alese din Georgia și Polonia.

A treia ediție a competiției de scurtmetraje, Buzduganul de Aur, va avea loc Duminică, 13 august, unde votul publicului va determina filmul câștigător, dintre cele 11 scurtmetraje românești ce vor fi proiectate.

Luni, 14 august, va avea loc Evenimentul Gastronomic, în prezența lui Cătălin Scărlătescu, în cadrul căruia va fi proiectat filmul Little Joe. De asemenea, pe tot parcursul zilei vor fi proiectate filme românești de lungmetraj documentar, printre care se va integra și o urmă de ficțiune.

Marți, 15 august, va continua cu o serie de proiecții de scurtmetraj documentar, iar seara festivalul se va încheia pe vechea pârtie de ski, Istrati, un loc cu o priveliște peste tot orașul, de unde vom viziona filmul Tigru (r. Andrei Tănase).

Fiind organizat într-un cadru aparte, într-un oraș la poale de munte, unde istoria încă a rămas vie, echipa CFF profită de fiecare locație și o valorifică - fie pentru mult așteptatele proiecții, fie pentru teatru sau CFF Village.

“De la o proiecție printre ruinele unui fost cinematograf, la cele din piscina orașului, Sinagoga Veche, Templul Evreiesc, Dealul Bodea, până la cele de pe pârtia Istrati, care găzduiește anual filmul de încheiere, Câmpulung Film Fest aduce filmul oriunde este posibil”, spun organizatorii.

Festivalul este un eveniment organizat de către Asociația Hasmațuchi, în parteneriat cu Primăria Câmpulung Moldovenesc și cu mult sprijin oferit din partea sponsorilor principali Kimpolung și Bucovina 360. Împreună dorim să continuăm misiunea de reintegrare în conștiința publică a mai multor spații urbane, ieșite de pe harta comunității, cum ar fi sala fostului Cinema Luceafărul sau Casa de Cultură.