The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

F-SIDES Cineclub aduce pentru prima dată în România cel mai nou film de Sofia Coppola - Priscilla

Articol / 05 Iun 2024 / Andra Mihai
  • F-SIDES Cineclub aduce pentru prima dată în România cel mai nou film de Sofia Coppola - Priscilla
1/1
Seria F-SIDES Premieres revine după o pauză de doi ani, și aduce pe 15 iunie, la București și Timișoara ultimul film scris și regizat de Sofia Coppola, Priscilla (2023), bazat pe memoriile Priscillei Presley, “Elvis and Me” (1985). Cele două proiecții vor avea loc la Cinema Elvire Popesco (București), de la ora 20:30, respectiv la Cinema Victoria Timișoara, de la ora 20:00.„Priscilla” a avut premiera la Festivalul de Film de la Veneția, acolo unde s-a bucurat de 7 minute de ovații din partea sălii și laude din partea Priscillei Presley, prezentă și ea la prima proiecție. Filmul avea să plece de la acest festival cu premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal. Actrița Cailee Spaeny a fost îndelung lăudată de critici și spectatori pentru portretizarea Priscillei Presley, primind și o nominalizare la Globurile de Aur. Tot la Globurile de Aur a primit o nominalizare pentru cea mai bună regie.

Filmul surprinde o tânără prinsă în spatele porților Graceland într-o relație de co-dependență cu un bărbat pe care îl întâlnește la o petrecere, superstarul Rock’n Roll, Elvis Presley. Prin ochii Priscillei, Sofia Coppola arată latura nevăzută a unui mit și turbulenta căsătorie dintre Elvis și Priscilla, care s-au cunoscut când ea avea 14 ani și el avea 24 de ani.

”Seria Premieres a F-SIDES Cineclub este o nouă linie curatorială în care ne propunem să proiectăm în premieră în România filme recente, cu succes festivalier și de public, filme cu personaje feminine complexe care ies din tipare. Ne dorim să proiectăm aceste filme concomitent în mai multe orașe din România, un soi de micro-lansare pentru aceste titluri pe care am vrea să le aducem mai aproape de un public cât mai larg.” - Georgiana Vrăjitoru, curatoare F-SIDES Cineclub.

Pe lângă această serie, F-SIDES organizează lunar proiecții  în București, Cluj și Timișoara în cadrul sezonului cu numărul 5. Noul sezon, Feelings.zip: O arhivă feministă a sentimentelor, își propune să exploreze și să chestioneze emoțiile într-un mod colectiv, cu ajutorul celor 10 filme selectate și a două retrospective.

Bilete pentru acest film și abonamentele pe  întreg  sezonul sunt disponibile pe platforma online de ticketing Eventbook.

***

Sezonul 5 al F-SIDES Cineclub se desfășoară între aprilie 2024 și ianuarie 2025 și este un program cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Susținut de: Groupama

Parteneri: Institutul Francez, Cinema Victoria Timișoara, Cinema ARTA, Scena 9 și Aivi Media Hub.

F-SIDES Cineclub aduce în fața publicului exclusiv filme realizate de femei și persoane non-binare, susține educația despre egalitate de gen și film pentru adolescenți din zone ale țării care au nevoie de mai multă viață culturală și inițiază dialoguri pe teme feministe prin cinema.

Urmărește F-SIDES Cineclub pe InstagramFacebook și site-ul https://f-sides.ro/.