The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Începe prima ediție a Festivalului Filmului Palestinian din România

Articol / 26 Noi 2018 / The Institute
  • Începe prima ediție a Festivalului Filmului Palestinian din RomâniaFestivalul Filmului Palestinian
  • Începe prima ediție a Festivalului Filmului Palestinian din RomâniaProgramul Festivalului
  • Începe prima ediție a Festivalului Filmului Palestinian din RomâniaWajib
  • Începe prima ediție a Festivalului Filmului Palestinian din RomâniaMohammad Bakri
  • Începe prima ediție a Festivalului Filmului Palestinian din RomâniaGhost Hunting
  • Începe prima ediție a Festivalului Filmului Palestinian din RomâniaRaed Andoni
  • Începe prima ediție a Festivalului Filmului Palestinian din RomâniaLove, Theft and Other Entanglements
  • Începe prima ediție a Festivalului Filmului Palestinian din România3000 Nights
  • Începe prima ediție a Festivalului Filmului Palestinian din RomâniaGaza Surf Club
1/9
Prima ediție a Festivalului Filmului Palestinian (FFP) începe luni la București cu proiecția în premieră în România a multipremiatului film „Wajib – Invitație la nuntă” (2017), regizat de Annemarie Jacir.

Timp de trei zile, spectatorii vor putea să vadă cinci dintre cele mai de succes filme palestiniene recente, printre care și propunerea Palestinei la Premiile Oscar 2019, și să discute cu doi dintre cei mai apreciați cineaști palestinieni - actorul Mohammad Bakri și regizorul Raed Andoni.

Festivalul are loc între 26 și 28 noiembrie la Cinema PRO din București.


Premiat anul trecut la prestigioasele festivaluri de la Locarno și Mar del Plata, „Wajib – Invitație la nuntă” („Wajib”, 2017), al treilea film al regizoarei Annemarie Jacir, poate fi văzut în premieră în România la gala de deschidere a FFP, în prezența cunoscutului actor Mohammad Bakri, interpretul rolului principal.

„Vânătoare de fantome” („Ghost Hunting”) a fost ales în 2017 cel mai bun documentar din secțiunea Panorama a Festivalului de la Berlin, iar recent a fost desemnat să reprezinte Palestina în cursa pentru Premiile Oscar 2019. Filmul va fi proiectat în cadrul galei de închidere, cu participarea regizorului Raed Andoni.

Tot de la Festivalul de la Berlin vine și surprinzătorul „Dragoste, furt și alte încurcături” („Love, Theft and Other Entanglements”, 2015), primul film al regizorului Muayad Alayan, unul dintre cei mai originali regizori palestinieni.

Extrem de așteptată este și puternica dramă „3.000 de nopți” („3.000 Nights”, 2015), debutul în lungmetrajul de ficțiune al regizoarei Mai Masri, prezentat la festivalurile de la Toronto, Londra, Busan sau Valladolid.

Al doilea documentar din selecție este „Gaza Surf Club” (2016), realizat de regizorii germani Philip Gnadt și Mickey Yamine și prezentat la prestigioasele festivaluri Toronto și Max Ophüls.

Organizat de Centrul Cultural Palestinian Mahmoud Darwish în parteneriat cu Ministerul Culturii din Palestina și cu Ambasada Statului Palestina la București, FFP își propune să ofere șansa publicului din România să vadă cele mai apreciate filme palestiniene recente și să îi cunoască pe cei mai importanți cineaști palestinieni.

Programul complet și detalii despre filme pot fi găsite pe pagina oficială și pe pagina de Facebook a festivalului.

Abonamentele și biletele pot fi achiționate din rețeaua Eventbook sau online accesând acest link.

Centrul Cultural Palestinian Mahmoud Darwish este o organizație non-guvernamentală, neafiliată politic, care promovează cultura și valorile culturii palestiniene în spațiul public românesc, valori cu rădăcini străvechi, și își propune să crească interesul publicului român pentru moștenirea culturală palestiniană prin organizarea mai multor proiecte și activități.

Organizat de Centrul Cultural Palestinian Mahmoud Darwish

În parteneriat cu Ministerul Culturii din Palestina, Ambasada Statului Palestina la București

Festivaluri partenere: Luxor African Film Festival, Alexandria Film Festival, Sharm el-Sheikh Film Festival

Parteneri: Brands International, El Unico, La Casa del Habano, S. T. Dupont, ISOPAN, AQUA Carpatica, Nespresso, Alexandrion Trading, Brave Events, Soral Concept

Hub-ul festivalului: J’ai Bistrot

Văzut de Radio Guerrilla

Parteneri media: UTV, Music Channel, AGERPRESS, CineFAN.ro, Cinemagia.ro, Zile și Nopți, The Institute, Cineghid, Ziarul Metropolis, Munteanu, Raftul cu filme, Movie News, IQads, Feeder.ro

Bilete
prin Eventbook