The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Intră în lumea lui David Lynch cu TIFF Unlimited

Articol / 03 Apr 2020 / The Institute
  • Intră în lumea lui David Lynch cu TIFF UnlimitedWeekend David Lynch_TIFF UNLIMITED
  • Intră în lumea lui David Lynch cu TIFF UnlimitedEraserhead 3 @Absurda
  • Intră în lumea lui David Lynch cu TIFF UnlimitedLost Highway @Suzanne Tenner
1/3
Prilej de evadare în weekend cu obsedantele, inegalabilele filme ale regizorului american David Lynch. Două zile impregnate de personajele lui bântuitoare urmează pe TIFF Unlimited. Pe 4 și 5 aprilie, trei dintre filmele sale pot fi văzute gratuit pe platforma de streaming a TIFF, pe teritoriul României, de la orele 17.00 și 21.00: Lost Highway, Eraserhead și Twin Peaks: Fire Walk with Me. După care vor putea fi accesate doar de abonați.

„Când termini un film, oamenii vor să vorbești despre el. Ceea ce, cred eu, e aproape o crimă” – David Lynch, The Guardian

În curând, pentru abonați:
El Incendio, de Juan Schnitman - Trofeul Transilvania 2015
La vida útil, de Federico Veiroj - Premiul Special al Juriului, TIFF 2011
Bad Hair, de Mariana Rondón - Supernova, TIFF 2014
Neighbouring Sounds, de Kleber Mendonça Filho – unul dintre cele mai premiate filme braziliene

Ce vă (mai) așteaptă în perioada următoare: spectacole de teatru, un weekend cu Xavier Dolan, experiențe cinematic-culinare și multe alte surprize. Dacă nu aveți încă un abonament, e bine să știți că perioada de free trial a fost extinsă la 14 zile.

Special de #CaranTIFF.

Sâmbătă, 4 aprilie, 21.00
Lost Highway
Cu:
Bill Pullman, Patricia Arquette, Balthazar Getty, Robert Blake
Un bărbat acuzat că și-ar fi ucis soția se transformă, inexplicabil, în altcineva. Filmul-cult al lui Lynch din 1997 este un neo-noir puternic stilizat, suprarealist, un puzzle întunecat într-un Los Angeles al sexului și violenței, cu o coloană sonoră bântuitoare, la care au contribuit Angelo Badalamenti, David Bowie, Marilyn Manson, Rammstein, Nine Inch Nails, The Smashing Pumpkins.

Duminică, 5 aprilie, 17.00
Eraserhead
Cu:
Jack Nance, Charlotte Stewart
În mintea unui proaspăt tată, peisajul industrial și țipetele nou-născutului capătă proporții coșmarești. Debutul lui Lynch din 1977 e un film alb-negru ca un vis bizar, un experiment în care granița dintre halucinație și realitate se estompează și în care se găsesc semințele tuturor obsesiilor lynchiene.
Eraserhead e un film de văzut, de absorbit și de simțit – și este probabil cea mai pură distilare a operei lui Lynch până la această dată – British Film Institute

Duminică, 5 aprilie, 21.00
Twin Peaks: Fire Walk with Me
Cu:
Sheryl Lee, Moira Kelly, David Bowie, Chris Isaak, Harry Dean Stanton
Serialul-fenomen din 1990 care a schimbat pentru totdeauna fața televiziunii, creat de cel mai improbabil personaj de la acea dată, David Lynch, a fost o glorioasă anomalie în istoria genului. Seducător, misterios și greu de descifrat, Twin Peaks a sucit mințile fanilor din lumea întreagă, generând un adevărat cult. La un an după ce serialul s-a încheiat, regizorul a lansat acest prequel celebru, care nu face decât să adâncească misterul.
Un catalog de filme gratuite este în pregătire pe platforma TIFF Unlimited, pentru românii aflați în afara granițelor țării. Primele titluri – documentare din portofoliul Fundației de Arte Vizuale (FAV) – pot fi văzute deja de oriunde din lume, fără abonament. Printre ele, un film-confesiune cu Regele Mihai, Via Regis, Exploratorul, despre celebrul speolog român Emil Racoviță, Memoria de piatră sau Omul cu o mie de chipuri.

The festival must go on. Anytime. Online.

TIFF Unlimited este primul serviciu de streaming (SVoD) lansat de un festival de film din România și singurul produs de acest gen din Europa Centrală și de Est.

TIFF Unlimited este disponibil online și în aplicațiile iOS și Android (mobile, Android TV și Apple TV), cu un catalog de peste 100 de titluri, actualizat constant. Platforma poate fi accesată pe bază de abonament lunar sau anual.

Noii abonați beneficiază de o perioadă extinsă de free trial de 14 zile. Detalii pe unlimited.tiff.ro.

Îi puteți urmări pe:

unlimited.tiff.ro | FB: @tiffunlimited | Instagram | YouTube