The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Intrare liberă la proiecțiile outdoor la cea de-a 11-a ediție Les Films de Cannes à Bucarest între 23 octombrie și 1 noiembrie

Articol / 21 Oct 2020 / The Institute
 • Intrare liberă la proiecțiile outdoor la cea de-a 11-a ediție Les Films de Cannes à Bucarest între 23 octombrie și 1 noiembrie
 • Intrare liberă la proiecțiile outdoor la cea de-a 11-a ediție Les Films de Cannes à Bucarest între 23 octombrie și 1 noiembrie
1/2
Mai sunt doar câteva zile până la startul celei de-a 11-a ediții a Les Films de Cannes à Bucarest ce va avea loc între 23 octombrie și 1 noiembrie. Timp de zece zile spectatorii vor putea vedea cele mai noi titluri de la Cannes 2020 și din selecția celor mai importante festivaluri de film din lume la drive-in dar și outdoor. Proiecțiile outdoor din Pergola Grădinii Verona din spatele Cărturești Verona și de pe taresa Muzeului de Artă Recentă vor avea intrarea liberă.

Cinefilii vor fi întâmpinați cu ceai, încălzitoare și, la nevoie, pături pentru a le asigura confortul necesar, iar purtarea măștii este obligatorie pe toată durata proiecțiilor ce vor începe la ora 19:00 în ambele locații.

Pe toată durata festivalului, timp de 10 zile, în Pergola Grădinii Verona din spatele Librăriei Cărturești Verona va fi proiectat câte un film în fiecare seară, într-un program care ne invită să ne bucurăm de căldura nostalgică a verii și de amintirea vibranților ani '80, grație dramei franco-belgiane Été 85, scrisă și regizată de François Ozon și inspirată din romanul Dance on My Grave de Aidan Chambers. „Nimeni, de la Eric Rohmer încoace, nu înțelege mai bine fercirea și agonia iubirii adolescentine de sub soarele estival franțuzesc, așa cum o face, din nou și din nou, Ozon”, e de părere Hollywood Reporter. Iar The Wrap vorbește de „o poveste deseori stânjenitoare și nițel dureroasă la privit, însă sinceră și adevărată despre adolescență, așa cum rareori vezi într-un film făcut de un regizor de vârstă mijlocie.”

Ozon, aflat de trei ori în selecția oficială la Cannes și în competiția pentru Palme d’Or, a fost prezent în sălile de cinematograf din România cu mai multe din filmele sale premiate, printre care 8 femmes (2002), Potiche (2010), Jeune et Jolie (2012) sau Grâce à Dieu (2018).

Tot la Cărturești Verona va fi proiectat și Malmkrog, cel mai nou film semnat de Cristi Puiu, distins cu Premiul pentru cea mai bună regie al competiției Encounters la Berlinale. Bazat pe textele filosofice ale lui Vladimir Soloviov „Trois entretiens” și filmat timp de 40 de zile într-un conac din satul Mălâncrav din Sibiu, filmul este plasat la începutul secolului XX. Marele moşier Nikolai și invitații săi discută despre religie, moralitate și război, iar pe măsură ce conversațiile devin mai aprinse, ei ajung să cadă în capcanele propriului discurs.

Programul complet de la Cărturești Verona, pe zile, mai jos:
 • Vineri, 23 octombrie – True Mothers de Naomi Kawase
 • Sâmbătă, 24 octombrie – Le discours de Laurent Tirard
 • Duminică, 25 octombrie – Still the Water de Naomi Kawase
 • Luni, 26 octombrie – La Vérité de Hirokazu Koreeda
 • Marți, 27 octombrie – Été 85 de François Ozon
 • Miercuri, 28 octombrie – Mandibules de Quentin Dupieux
 • Joi, 29 octombrie – Sweat de Magnus Von Horn
 • Vineri, 30 octombrie – Sweet Bean de Naomi Kawase
 • Sâmbătă, 31 octombrie – Malmkrog de Cristi Puiu
 • Duminică, 1 noiembrie – Another Round de Thomas Vinterberg

 • Proiecțiile de pe terasa din curtea Muzeului de Artă Recentă (MARe) sunt programate să aibă loc tot cu începere de la ora 19:00, după cum urmează:
 • Vineri, 23 octombrie – Another Round de Thomas Vinterberg
 • Sâmbătă, 24 octombrie – Été 85 de François Ozon
 • Duminică, 25 octombrie – Le discours de Laurent Tirard
 • Participanții la proiecții vor primi cadou câte un bilet de vizitare al muzeului, gratuit din partea MARe, valabil până la finalul anului (2020)

 • Întregul program al proiecțiilor drive-in și outdoor poate fi găsit pe www.filmedefestival.ro sau pe paginile noastre de Facebook și Instagram, unde puteți afla mai multe despre filme dar și despre evenimentele conexe.

  Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest este prezentat de Orange România, partener de tradiție al evenimentului.

  Inspirat de: UniCredit Bank

  Cu sprijinul: Catena, Apa Nova, Groupama Asigurări

  Ediția a 11-a Les Films de Cannes à Bucarest este organizată de Asociația Cinemascop și realizată în parteneriat cu Ambasada Franței și Institutul Francez din România
  Proiect co-finantat de: Administratia Fondului Cultural Național

  Proiect cultural finanțat de: Ministerul Culturii și Identității Naționale, Centrul Naţional al Cinematografiei

  Parteneri: Librăriile Cărturești, Muzeul de Artă Recentă, Festivalul Sonoro, Muzeul Național de Artă al României, Europa Cinemas

  Parteneri media principali: TVR, Magic FM, Rock FM

  Parteneri media: RFI, Agerpress, Zile și Nopți, Cinemagia, Film Menu, Elle, Ziarul Metropolis, Suplimentul de Cultură, Psychologies, Igloo, Dilema Veche, A List Magazine, Movie News, HotNews, News.ro, AARC – All About Romanian Cinema, Films in Frame, Liternet, The Institute, IQ Ads, Smark, News Week, CineGhid, Munteanu, Radio România Cultural.