The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

„La Gomera” , marele câștigător la Gala Premiilor Gopo 2020

Articol / 30 Iun 2020 / The Institute
 • „La Gomera” , marele câștigător la Gala Premiilor Gopo 2020Gala Premiilor Gopo 2020 @Sorin Florea
 • „La Gomera” , marele câștigător la Gala Premiilor Gopo 2020RODICA LAZĂR_foto Ionuț Rusu
 • „La Gomera” , marele câștigător la Gala Premiilor Gopo 2020 ROXANA SZEL_foto Ionuț Rusu
 • „La Gomera” , marele câștigător la Gala Premiilor Gopo 2020TUDOR MIRCEA RSC și ALEX STERIAN
 • „La Gomera” , marele câștigător la Gala Premiilor Gopo 2020VIRGIL ANDRIESCU
 • „La Gomera” , marele câștigător la Gala Premiilor Gopo 2020 ADA SOLOMON
 • „La Gomera” , marele câștigător la Gala Premiilor Gopo 2020 ADELA MĂRCULESCU
 • „La Gomera” , marele câștigător la Gala Premiilor Gopo 2020ADINA PINTILIE
 • „La Gomera” , marele câștigător la Gala Premiilor Gopo 2020ANA IONICI, CLAUDIA BUNEA
 • „La Gomera” , marele câștigător la Gala Premiilor Gopo 2020ANCA DAMIAN
 • „La Gomera” , marele câștigător la Gala Premiilor Gopo 2020ANDREI CRĂCIUN
 • „La Gomera” , marele câștigător la Gala Premiilor Gopo 2020ANDREI HUTULEAC
 • „La Gomera” , marele câștigător la Gala Premiilor Gopo 2020BOGDAN IANCU
 • „La Gomera” , marele câștigător la Gala Premiilor Gopo 2020CĂTĂLINA MIHAI
 • „La Gomera” , marele câștigător la Gala Premiilor Gopo 2020CORNELIU PORUMBOIU
 • „La Gomera” , marele câștigător la Gala Premiilor Gopo 2020DOMNICA BODOGAN
 • „La Gomera” , marele câștigător la Gala Premiilor Gopo 2020ENXHI RISTA
 • „La Gomera” , marele câștigător la Gala Premiilor Gopo 2020ISTVAN TEGLAS
 • „La Gomera” , marele câștigător la Gala Premiilor Gopo 2020 IULIAN POSTELNICU
 • „La Gomera” , marele câștigător la Gala Premiilor Gopo 2020JUDITH STATE
 • „La Gomera” , marele câștigător la Gala Premiilor Gopo 2020 PATRICIA POENARU
1/21
Luni, 29 iunie, la Verde Stop Arena, a avut loc cea de-a 14-a ediție a Galei Premiiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat cinematografiei din România. „La Gomera” este marele câștigător al trofeului Gopo pentru Cel mai bun film. Evenimentul, transmis live pe PRO TV PLUS și premiilegopo.ro, va putea fi văzut înregistrat miercuri, 1 iulie, ora 22:15, pe PRO CINEMA.

Amânată cu trei luni în contextul măsurilor de restricție, siguranță și prevenție adoptate de autorități în această primăvară, prima ediție a Galei Premiilor Gopo desfășurată în aer liber a reunit aproximativ 500 de invitați, actori și cineaști, profesioniști ai industriei cinematografice și jurnaliști, precum și vedete de televiziune. Actorul Alex Bogdan a fost pentru al cincilea an consecutiv amfitrionul ceremoniei de decernare a premiilor, în timp ce vedeta PRO TV Amalia Enache a prezentat momentele speciale de pe covorul roșu.

Corneliu Porumboiu, Cătălin Mitulescu, Adina Pintilie, Dan Chişu, Dorina Lazăr, Adela Mărculescu, Daniela Nane, Magda Catone, Dorotheea Petre, George Ivașcu, Andreea Esca, Dan Bordeianu, Ana Ciontea, Mihai Călin, Diana Cavallioti, Adrian Păduraru, Alex Potocean, Andrei Crăciun, George Piștereanu, Aida Economu, Daniela Nane, Marius Manole, Cosmina Stratan, Șerban Pavlu, Ana Ularu, Ilona Brezoianu, István Téglás, Dana Rogoz și Pavel Bartoș sunt doar câțiva dintre invitații care au participat la Gala Premiilor Gopo.

Filmul „La Gomera”, scris și regizat de Corneliu Porumboiu și produs de Marcela Ursu și Patricia Poienaru (42 Km Film) și-a adjudecat 9 trofee din cele 13 nominalizări, pentru Cel mai bun film, Cea mai bună regie - premiu oferit de Banca Transilvania, Cel mai bun scenariu - Premiu oferit de Dacin Sara, Cel mai bun montaj - Roxana Szel, Cea mai bună imagine - Tudor Mircea RSC, Cel mai bun actor într-un rol secundar - István Téglás, Cea mai bună actriță într-un rol secundar - Rodica Lazăr, Cel mai bun sunet - Andre Rigaut, Sophie Chiabaut, Niklas Skarp și Christian Holm, Cele mai bune decoruri - Simona Pădurețu.

Premiul pentru Cea mai bună actriță într-un rol principal, oferit de Aqua Carpatica, i-a revenit actriței Judith State pentru rolul Dana din filmul „Monștri.”.
Pentru rolul Vali din filmul „Arest”, Iulian Postelnicu a câștigat premiul Gopo pentru Cel mai bun actor într-un rol principal, oferit de Mercedes-Benz.
Premiul pentru Cele mai bune costume, oferit de Cellini, a fost adjudecat de Ana Ioneci și Claudia Bunea pentru filmul „Maria, Regina României”.
Distanța dintre mine și mine” (regia Dana Bunescu, Mona Nicoară, produs de: Hi Film Productions, producători: Ada Solomon, Mona Nicoară, Diana Paroiu, Alexandru Solomon) a câștigat premiul pentru Cel mai bun film documentar, oferit de Enel România.
El iubește ochii mei” (regia Enxhi Rista, producător: Viktoria Janssen, Lisa Wischer, Enxhi Rista) a fost desemnat drept Cel mai bun scurtmetraj de documentar, iar premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune a fost câștigat de „Havana Cuba” (regia Andrei Huțuleac).

Actrița Cătălina Mihai, protagonista filmului „Heidi” (regia Cătălin Mitulescu), a primit trofeul Tânără Speranță.

La categoria Cel mai bun film european, voturile profesioniștilor din cinematografie și ale criticilor de film au mers către Dolor y gloria”/ „Durere și glorie”, regia: Pedro Almodóvar, distribuit de Independența Film.

Premiul Publicului acordat producțiilor autohtone cu cel mai mare succes la box-office în 2019, a fost anul acesta adjudecat de „Oh, Ramona!” (256.115 spectatori și încasări de 5.016.367 de lei) și „5Gang: Un altfel de Crăciun” (167.025 de spectatori și încasări de 3.162.478 lei).

Momente memorabile pe covorul roșu, dar și în cadrul Galei, au fost prilejuite de prezența actorilor Adela Mărculescu, omagiată cu Premiul Gopo pentru Întreaga Activitate, oferit de Apa Nova, și Virgil Andriescu, omagiat cu Premiul Gopo pentru Întreaga Carieră, oferit de Primăria Capitalei prin ARCUB. Două premii speciale pentru carierele lor deopotrivă excepționale și îndelungate au fost acordate scriitorului Radu Cosașu și monteuzei Cristina Ionescu.

Momentele muzicale ale serii au fost susținute de Tomma Alistar și The Mono Jacks (Doru Trăscău și Andrei Zamfir.

Lista completă a cântigătorilor se află aici.

Gala Premiilor Gopo a fost transmisă LIVE pe PRO TV PLUS și pe site-ul premiilegopo.ro, iar înregistrarea va fi difuzată pe PRO CINEMA, în data de 1 iulie, de la 22:15.
________________________________________

Gala Premiilor Gopo 2020 este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc împreună cu Asociația Film și Cultură Urbană.

Evenimentul este finanțat de Ministerul Culturii, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Dacin Sara și Babel Communications, în parteneriat cu Primăria Capitalei prin ARCUB.

Sponsori principali: Apa Nova, Banca Transilvania, Cellini, Enel România, Mercedes Benz
Sponsori: Aqua Carpatica, IQOS, Ginissima
Parteneri: Stella Artois, Via Viticola Sarica Niculițel, Getts, Zemve, Dr. Hart, Sensiblu, Magnum Ruby, Verde Stop Arena, Cellini Art Society, Reniform, Aztec Inflatables.
Servicii profesionale: PwC
Partener de monitorizare: MediaTRUST
Parteneri media: Europa FM, A List Magazine, AaRC.ro, Adevărul, Revista BIZ, Cinemagia, Cinemap, Culturaladuba.ro, Films in Frame, Libertatea, IQads, Movienews.ro, OK! Magazine, Opt Motive, SMARK, The Institute, Liternet, Urban.ro, Ziarul Metropolis, Zile și Nopti.

Îi puteți urmări pe:
Website: https://premiilegopo.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/PremiileGopo/
Instagram: https://www.instagram.com/premiilegopo/
YouTube: https://bit.ly/PremiileGopo