The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Retrospectiva Želimir Žilnik la ONE WORLD ROMANIA 16

Articol / 14 Mar 2023 / Andra Mihai
  • Retrospectiva Želimir Žilnik la ONE WORLD ROMANIA 16
1/1
One World Romania #16 are plăcerea de a vă invita la o retrospectivă a operei a lui Želimir Žilnik, unul dintre cei mai importanți și provocatori regizori ai cinemaului socio-politic, „rebelul” filmului iugoslav și post-iugoslav. Cu o carieră de peste 50 de ani și peste 50 de filme, Žilnik este un deconstructor și demistificator pe întreg parcursul carierei sale, de la pozițiile sale politice la stil(urile) cinematografic(e). 

Cinematografia lui Žilnik este un vast teren de joacă și experimentare unde el refuză cu încăpățânare să se supună formei, folosind limbajul filmic ca unealtă pusă în slujba ideilor și întrebărilor sale politice, pe care le-a urmărit cu consecvență de-a lungul întregii sale cariere.

Programul OWR vă propune o retrospectivă de 14 filme de scurt, mediu și lung metraj ale regizorului sârb, împărțite în patru calupuri. Este o ocazie unică de a descoperi sau redescoperi opera unui maestru al cinematografiei socio-politice.
 
Pentru cei curioși să afle mai multe despre procesul de lucru al cineastului Zelimir Žilnik, precum și despre felul în care acesta abordează angajamentul social, umorul, grotescul, comedia și critica politică explicită în filmele sale, completăm programul retrospectivei cu un masterclass cu regizorul.

Evenimentul, intitulat CETĂȚENII DIN UMBRĂ, va avea loc pe 8 aprilie, ora 13:30 la Cinema Elvire Popesco și va fi susținut în limba engleză. Želimir Žilnik va fi prezent pentru a vă împărtăși din experiența sa de peste 50 de ani în industria cinematografică, prezentându-vă metodele sale de filmare și modul în care folosește limbajul filmic pentru a transmite idei și mesaje sociale importante.

Participarea la acest eveniment este gratuită și deschisă publicului larg, însă locurile sunt limitate. Pentru a vă asigura un loc, vă rugăm să vă înregistrați cât mai curând posibil.

Programul și biletele pentru Retrospectiva Želimir Žilnik