The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Scenariul e gata. Ce urmează? Masterclass #4 cu Anamaria Antoci

Articol / 25 Oct 2018 /
  • Scenariul e gata. Ce urmează? Masterclass #4 cu Anamaria Antoci
1/1
Dacă v-ați pus această întrebare vreodată, vă așteptăm la cel de-al patrulea masterclass din cadrul Student Hub, dedicat studenților de film și arte.

Pe 30 octombrie, de la ora 19:00, la Cinetic, Anamaria Antoci, una dintre cele mai tinere și de succes producătoare de film din România, va împărtăși din experiența sa profesională despre dezvoltarea unui proiect de film până la intrarea în pre-producție. Alături de Anamaria, vom înțelege mai bine rolul și responsabilitățile producătorului în realizarea unui film, cum se implică acesta în dezvoltarea scenariului, dar și cum se concepe o strategie de dezvoltare și finanțare personalizată pentru fiecare proiect în parte. Prezentarea va fi urmată de o sesiune Q&A în care participanții sunt încurajați să-și exprime curiozitățile în dialog direct cu invitata noastră.

Având o ascensiune rapidă, Anamaria Antoci și-a început cariera în industria filmului alăturându-se casei de producție 4 Proof Film în 2012. În 2017, Anamaria și-a deschis propria companie de producție de film (Tangaj Production), iar în prezent are un portofoliu de proiecte cinematografice aflate în diferite stadii de producție. Din filmografia sa fac parte ultimele două lungmetraje ale regizorului Adrian Sitaru: “Ilegitim” a fost premiat în 2016 la Berlinale Forum cu Premiul C.I.C.A.E., iar “Fixeur” a fost propunerea României pentru nominalizarea la Premiile Oscar 2018. Debutul în lungmetraj al lui Hadrian Marcu “Un om la locul lui” a avut premiera anul acesta la Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian, iar co-producția “Saf”, în regia lui Ali Vatansever, (TR/DE/RO, 2018) la Festivalul Internațional de Film de la Toronto.

Student Hub este o platformă dedicată studenților de film și arte, demarată de Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc, care își propune să organizeze evenimente de dezvoltare profesională în cadrul cărora studenții au șansa să cunoască profesioniști ai industriei de film și, totodată, să descopere secretele meseriei prin prisma experienței acumulate a acestora. În ultimii doi ani, membrii Student Hub i-au întâlnit pe Bogdan Mirică, Ivana Mladenovic, Adrian Schiop și Mihai Chirilov.

------------
Participarea la Masterclass#4 este liberă. Pentru înscriere, vă rugăm să trimiteți un e-mail cu subiectul “Înscriere Masterclass #4” care să conțină numele, prenumele și universitatea la care studiați, la adresa events@romfilmdevelopment.org

În limita locurilor disponibile, masterclass-ul este deschis și pentru cei care activează în industria filmului sau cinefilii care vor să descopere lumea din spatele ecranului.

Eveniment organizat de: Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc.
Parteneri media: Films in Frame, AaRC, Dissolved Magazine, The Institute, Observatorul Cultural, SUB25.