The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

5 din cartier // 23-29 aprilie 2018

Articol / 23 Apr 2018 / Lori Alexe
  • 5 din cartier // 23-29 aprilie 2018
1/1
Sashimi, dans contemporan, elefanți bizari, leadership la feminin și filme interesante avem săptămâna aceasta în rubrica recomandărilor „5 din cartier”.



1. Lady Steps: Lead with a Story! // 24 aprilie // @The Institute

Lady Steps de aprilie revine cu o nouă temă: Lead with a story! Ne pregătim de povești din zona jurnalismului independent de investigație, aflăm care sunt provocările, dar mai ales satisfacțiile meseriei, cum crește un proiect de la idee până la redactare și cum te transformă ca profesionist fiecare investigație.
Invitatele ediției sunt Diana Oncioiu, redactor Dela0.ro și Să fie lumină și Georgiana Ilie, Senior Editor Decât o Revistă, redactor-șef Școala9 și trainer de storytelling.

Intrarea este liberă, ȋn limita locurilor disponibile. Înscrierile se fac completând formularul de aici.
Adresa: The Institute, Str. Știrbei Vodă, nr.104-106.

2. „Funeral Parade of Roses” // 26 aprilie // @Cinema Union

Adaptare după tragedia greacă “Oedip rege”, “Bara no sôretsu” / “Funeral Parade of Roses” / „Parada funerară a trandafirilor” (regia Toshio Matsumoto, 1969) este unul dintre filmele japoneze queer puternic impregnate de tradiția modernistă a filmelor occidentale din acea perioadă (reprezentată de cineaști precum Pier Paolo Pasolini, Kenneth Anger, Jack Smith, Jean-Luc Godard sau Alain Resnais).

Îmbinând deopotrivă strategii de film documentar și de film experimental, în “Funeral Parade of Roses” cineastul se inserează în mijlocul realității surprinse, devenind interlocutorul mișcărilor contraculturale și al detonării structurilor sociale tradiționale din Japonia anilor ’60.
Proiecția va avea loc joi, 26 aprilie, ora 19:00, la Cinemateca Union, iar filmul va fi urmat de o discuție cu criticii de film Georgiana Madin și Andrei Luca.

3. Les Elephants Bizarres // 26 aprilie // @Control Club

Les Elephants Bizarres, una dintre trupele îndrăgite în egală măsură de fani din zona alternativului autohton, cât și din mainstream, revin pe scena din Club Control. Baby Elvis sunt tinerii artiști orădeni invitați să preia ștafeta și să deschidă seara în acorduri rock`n`roll!
Open doors: 20:30.

4. Dansculț – Ziua Internațională a Dansului // 29 aprilie // @Linotip

Pe 29 aprilie, de Ziua Internațională a Dansului, Linotip – Centru Independent Coregrafic ne invită la evenimentul DANSCULȚ să ne cunoaștem și recunoaștem prin dans contemporan în multiplele forme ale sale și în cele trei variante pe care le-au propus pentru această zi specială, anume: workshop - film - party.
Workshop - POP-UP DANCE - 18:00 - 20:00,
Film - DANCING WITH MARIA - 20:30 - 22:00,
Party - DESCULȚ PARTY - 22:00 - 01:00.
Mai multe detalii găsiți pe pagina dedicată a evenimentului.

5. Bucătărie japoneză // @Edo Sushi // L-D, 13:00 - 00:00

Sushi, sashimi, tempura, noodles, somon, carne crab, icre tobikko, wasabi, sos anghilă? Te invităm să ajungi pe Strada Știrbei Vodă nr. 84 A la restaurantul cu specific japonez Edo Sushi-Garden. Și cum vremea bună se pare că se instalează treptat în București, grădină de vară a restaurantului poate deveni oaza ta de liniște din centrul orașului.Mai multe detalii pe site-ul restaurantului sau pe pagina de facebook.