The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Dâmbovița Smart River, un nou spațiu cultural pentru București

News / 28 Iul 2017 / INSTITUTE.RO
  • Dâmbovița Smart River, un nou spațiu cultural pentru București
1/1
Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, împreună cu Biblioteca Națională și Ministerul Culturii și Identității Naționale propun un nou spațiu cultural pentru București: proiectul Dâmbovița Smart River, care continuă povestea începută acum doi ani, când la UrbanFest 2015 s-a vorbit despre importanța strategică a râului interior pentru o metropolă și cum poate ajuta un râu inteligent ca orașul să devină un oraș inteligent.

Vineri și sâmbătă, 28 și 29 iulie, orașul se poate vedea din barcă, pe Dâmbovița, lângă Podul Unirii: două zile de distracție pe apă, cu concerte, un arhipelag verde plutitor, concursuri de vâslit și plimbări pe apă în canotcă și cu SUP.

Vineri, începând cu ora 17, Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și SUP Academy România organizează plimbări cu canotca și plăcile SUP. De la 19, Strongbow Apple Ciders lansează Debarcaderul Verde, iar Mr.jurjak susține un concert pe scena plutitoare. Debarcaderul Verde și celelalte instalații plutitoare alcătuiesc un arhipelag înverzit în mod natural în inima Bucureștiului. 
 
Sâmbătă, începând cu ora 9, are loc ediția din București a campaniei Descoperă Rowmania – România naturală văzută din barcă, competiție de vâslit în canotca de 10+1. Câștigătorii acesteia se vor întrece în etapa națională cu învingătorii etapelor Giurgiu, Buzău, Călărași, Alba Iulia, Galați/Brăila și Tulcea, care se va desfăşura pe 3 septembrie, la RowmaniaFEST – Festivalul Bărcilor cu vâsle. Echipajele se vor forma pe loc și pot participa concurenți indiferent de vârstă, constituţie sportivă şi experienţă. Începând cu ora 13:30, vor fi organizate două concursuri SupAcademy România, unul pentru fete și unul băieți.
 
Dâmbovița înverzită de Strongbow își propune să relanseze discuția privind crearea unui nou profil al capitalei, prin regândirea vecinătăților și semnificației râului, care este o coloană vertebrală a orașului. Dâmbovița ar putea redeveni râul ce nu mai divide oraşul, ci îl unește, un râu ce generează capital, un râu pentru o capitală europeană.