The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

FNTi4 – perspective îmbucurătoare pentru sectorul cultural independent din România

News / 08 Noi 2016 /
  • FNTi4 – perspective îmbucurătoare pentru sectorul cultural independent din România
  • FNTi4 – perspective îmbucurătoare pentru sectorul cultural independent din România
  • FNTi4 – perspective îmbucurătoare pentru sectorul cultural independent din România
1/3
Cea de-a patra ediție a Festivalului Național de Teatru Independent s-a încheiat duminică, 6 noiembrie și a înregistrat reușite notabile pentru sectorul cultural independent. Importanța evenimentului a fost demonstrată și în acest an de  publicul numeros, prezent în sălile de spectacol în fiecare zi de festival. Înființarea Asociației Teatrelor Independente din România și inițierea unui dialog cu Ministerul Culturii au reprezentat premiere istorice pentru acest sector, oferind perspective îmbucurătoare pentru teatrul independent.

Vineri, 4 noiembrie, în prezența Ministrului Culturii, Corina Șuteu, directorii teatrelor independente din București și din țară s-au întâlnit pentru a dezbate, pentru prima dată la acest nivel, condițiile sectorului cultural independent. În cadrul evenimentului a fost semnat protocolul de înființare a Asociației Teatrelor Independente din România, forma juridică de solidarizare a companiilor de teatru independent din întreaga țară. Acestă inițiativă își propune să contribuie la crearea unui context favorabil dezvoltării acestui sector cultural, prin crearea unui ansamblu unitar de resurse și implementarea unei strategii de susținere și promovare a artiștilor independenți.
 
,,Anul acesta, nu ne-am propus să promovăm numai spectacolele incluse în program, ci și o filozofie de unitate între creatori și public, într-un context de libertate de exprimare artistică totală. Succesul îl datorăm publicului, căruia îi mulțumim pentru faptul că prin prezența constantă la spectacole, a susținut financiar continuitatea evenimentului, organizat anul acesta, pentru prima dată, din resursele proprii ale organizatorilor.’’ – George Remeș, directorul FNTi.