The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Focus Atelier

News / 22 Feb 2016 / INSTITUTE.RO
  • Focus Atelier
  • Focus Atelier
  • Focus Atelier
  • Focus Atelier
  • Focus Atelier
  • Focus Atelier
  • Focus Atelier
  • Focus Atelier Roland Váczi
  • Focus Atelier
1/9
Focus Atelier este un eveniment care își propune să chestioneze, prin practică și dialog, teme ce influențează societatea contemporană. Acesta are loc în Cluj și înseamnă o lună de ateliere și dezbateri, care încurajează libertatea de expresie, dialogul și schimbul liber de idei, cunoștințe și practici.

Aflat la cea de-a doua ediţie, proiectul iniţiat şi organizat de Asociaţia Reciproca își propune anul acesta să vorbească despre dimensiunea educațională a artei și rolul pe care creativitatea îl are în procesul de cunoaștere.

Program pentru luna martie
 
Focus Atelier 2016 va începe pe 1 martie cu TEATRUL COMUNITĂȚILOR PARTICIPATIVE, un workshop susținut de Mihaela Michailov și Radu Apostol, la Reactor de Creație și Experiment. Cei doi coordonatori vor împărtăși cu participanții experiența lor în lucrul cu copii și adolescenți, precum și o serie de concepte esențiale inițierii practicienilor în educația prin teatru.
 
Pe 6 martie va fi prima zi a atelierului KNOWING YOUR RIGHTS AND HERSTORY, susținut de Milena Nikolic în spațiul Tranzit.ro. Scopul întâlnirilor este acela de a (re)pune în discuție feminismul și diversele sale manifestări în societatea contemporană, căutând soluții pentru a combate inegalitatea de gen, doar aparent eradicată din existențele noastre cotidiene.
 
11 martie este ultima zi a workshopului coordonat de Milena Nikolic și prima zi 3 DAYS DESIGN- susținut de către echipa de la Cluj Makers și destinat elevilor de la liceele tehnologice.  
 
De asemenea, criticul de teatru și film Miruna Runcan îi  va învață pe liceeni și pe tinerii pasionați de artele performative sau de cinematografie ARTA DE A FI SPECTATOR. 
 
Pe 14 martie, vor începe lecțiile de Capoeira, care implică, printre altele, muzică, dansuri africane și percuție. Pe 15 martie, în spațiul de la Acasă, începe Atelierul de croșetat.
 
Atelierul de scris fără să te uiți la tastatură, este programat pe 16 și 17 martie când va începe și Atelier de casting, iar pe 18 martie, în spațiul Cluj Makers, se desfășoară Atelierul de design în consumerism.
 
Pe 19 martie, la ZUG.zone, începe THE FEEDBACK METHOD, un workshop menit să-i familiarizeze pe participanți cu o metodă complexă de a le furniza producătorilor de teatru un feedback cât mai productiv. 
 
Pe 23 martie, la Fabrica de Pensule, va începe atelierul TEATRU FORUM & TEATRU INVIZIBIL, în cadrul căruia participanții pot deprinde o serie de tehnici și metode specifice Teatrului Oprimaților.  
 
Toate aterlierele și workshop-urile sunt gratuite, însă, locurile fiind limitate, cei interesați sunt rugați să aplice până pe 25 februarie pentru atelierul vizat, urmând ca organizatorii să selecteze participanții în funcție de motivația scrisă în formularul de înscriere de pe http://focusatelier.ro.