The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Join the UniCredit LAB!

Articol / 11 Apr 2023 / Andra Mihai
  • Join the UniCredit LAB!
1/1
UniCredit LAB este o inițiativă strategică a UniCredit Bank, în colaborare cu The Institute prin care se dorește dezvoltarea unor strategii de sustenabilitate pentru antreprenorii locali din industriile creative. Este un program intens de educare, ce va consta în prezentări și sesiuni de mentorat ce se va desfășura la București, în cadrul Romanian Design Week 2023, pe parcursul a 3 zile, după următorul program:

Luni, 15 mai - Sustenabilitatea unei afaceri pleacă de la sustenabilitatea produsului în sine. De la materie la procese, inovare pentru sustenabilitate

Marti, 16 mai - Strategii de business sustenabil și oportunități de finanțare în România

Miercuri, 17 mai - Cum se comunica un brand sustenabil. Aspecte practice ale legislației aplicate pentru antreprenorii creativi



Apelul este deschis către toți antreprenorii locali, în speță designerii de produs, care folosesc materiale naturale, reciclate, producători, designeri / studio-uri care folosesc tehnologie avansată. Vor fi selectați* 10 participanți, reprezentanți ai business-ului propriu, ce vor fi mentorați de specialiști în design și industrii creative.

*Participantii vor fi selectați conform criteriilor descrise în Ghidul Participantului. 

La final, în urma unei sesiuni de pitch, va fi acordat un grant în servicii de către UniCredit Bank pentru dezvoltarea sustenabilă a business-ului.

Programul are menirea să încurajeze creativitatea, sustenabilitatea și diversitatea. Este un proiect inter/transdisciplinar, o platformă pentru experimentare și conexiune, care își dorește să stimuleze colaborarea, să propună linii de finanțare și să genereze noi scenarii de sustenabilitate a business-urilor în România.

RDW și UniCredit Bank România își doresc să dezvolte și să promoveze acest program, contribuind astfel la creșterea vizibilității valorilor acestuia prin indexarea proiectelor locale relevante pentru tema sustenabilității în România.

Pentru a face parte din UniCredit LAB va rugam sa completați câmpurile din formularul de înscriere de aici până pe 27 aprilie 2023, 11:59 PM.

***

Înainte de completarea formularului, vă rugăm să parcurgeți Ghidul Participantului aici