The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Mai Bine te invită la VegFest, la Iași, festivalul hranei sănătoase

Articol / 03 Iun 2021 / Luiza Popescu
  • Mai Bine te invită la VegFest, la Iași, festivalul hranei sănătoase
1/1
În perioada 4-6 iunie, asociaţia Mai bine te aşteaptă la festivalul VegFest să descoperi importanţa hranei sustenabile şi noi modalităţi prin care poţi contribui la îmbunătățirea calităţii vieţii și să adopți un trai sustenabil, mai bun pentru tine, pentru semenii tăi și pentru Pământ. Conștienți de importanța unui stil de viața sănătos, organizatorii festivalului împreună cu partenerii săi și cu Asociația Mai bine, așteaptă oamenii pentru a marca „Anul internațional al fructelor și legumelor”, declarat de Adunarea Generală a ONU, în 2021.

Intrarea este liberă pentru toţi cei dornici să descopere în cele trei zile de festival cum sunt interconectate hrana și schimbările climatice și să-și însușească abilități de grădinărit urban, permacultură și modalități creative de diminuare a risipei alimentare.

Găsești aici programul detaliat al festivalului.

Our Food, Our Future: proiect dezvoltat de asociaţia Mai bine, partener oficial VegFest

Fondată la Iaşi, în anul 2009, asociaţia Mai bine va fi prezentă în cadrul festivalului VegFest, pentru a expune valorile şi credinţele pentru care militează.
Proiectul Our Food, Our Future are ca obiectiv informarea tinerilor privind impactul lanțurilor alimentare asupra planetei și asupra oamenilor. Prin activităţi de advocacy adresate Parlamentului European, se dorește o ameliorare a problemelor legate de încălcarea drepturilor lucrătorilor migranți şi lucrătoarelor migrante în agricultură. De asemenea, Asociația Mai bine implică tinerii în activități, campanii și politici de dezvoltare, la nivelul Uniunii Europene, care răspund schimbărilor climatice prin intermediul consumului și producției durabile de produse alimentare.

În calitate de parteneri VegFest, Mai bine încurajează participarea activă a comunităţii la activităţi desfăşurate în cele trei zile de festival, pentru o mai bună înţelegere a relaţiei dintre hrană, schimbări climatice şi migraţie.

Comunitatea poate contribui la un viitor sustenabil


Comunitatea ieșeana este invitată să participe la atelierele și provocările pregătite de Asociația Mai bine în cele trei zile de festival, în cadrul standului VegFest de pe Bld. Ștefan cel Mare, precum:

• Plantează #HranăPentruViitor
• Acceptă provocarea #FărăRisipăAlimentară
• Calculează Amprenta ta de Carbon

De asemenea, tot în aceeași perioada, Asociația Mai bine va desfășura diverse activități în mai multe spații din Iași, care necesită înscriere prealabilă.

Vineri, 4 iunie

• Atelier de bombe de semințe, @Muzeul Sadoveanu, între 17.00 și 19.00

Sâmbătă, 5 iunie
• Atelier de permacultură și compost, @Food Forest, între 10.00 și 18.00
• Picnic pentru Descreștere, @CUIB, între 12.00 și 15.00
• Live painting cu @HarceaPacea, @Bld. Ștefan cel Mare, de la 11.00
• Panel Ziua Mondială a Mediului, @Muzeul Sadoveanu, între 19.00 și 20.30

Duminică, 6 iunie
• Food Forest - Vizită ghidată pentru elevi, între 11.00 și 13.00

Activitățile fac parte din proiectul Our Food. Our Future, care este finanțat de Uniunea Europeană. Conținutul acestei campanii intră în responsabilitatea Asociației Mai bine și nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene.