The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

RDW Hotspot // Origo – coffee shop & micro roastery

Articol / 16 Mai 2016 / RDW team
  • RDW Hotspot // Origo – coffee shop & micro roastery
  • RDW Hotspot // Origo – coffee shop & micro roasteryAna Moiceanu/Copyright © 2007-2012 Andrei Al
  • RDW Hotspot // Origo – coffee shop & micro roastery
  • RDW Hotspot // Origo – coffee shop & micro roasteryMihnea Ratte
  • RDW Hotspot // Origo – coffee shop & micro roastery
1/5
Origo face parte din circuitul Romanian Design Week 2016.

Origo este un coffee shop cu prăjitorie proprie. Conceptul este unul simplu și se bazează pe un singur vis, acela de a dezvolta domeniul cafelei de specialitate în România și de a explorea potențialul acesteia în gust. De aceea, urmărește cu pasiune întregul parcurs al boabelor: de la fermă, la prăjitorie și în ceașcă. Credem și vrem să demonstrăm că o experiență completă și corectă poate oferi o perspectivă nouă în domeniul cafelei.
Rolul prăjitoriei Origo este de a asigura cafea de specialitate proaspăt prăjită pentru propriul cof-fee shop, pentru comunitatea care s-a format în jurul acestuia, dar și pentru cei care s-au îndrăgostit de cafea și vor să își deschidă propriile locații. Prăjitorul folosit este un Loring Smart Roaster și este considerat cel mai bun prăjitor din lume la ora actuală. Cu ajutorul lui poate fi controlat în detaliu profilul de prăjire al boabelor.
La apus, ceștile de cafea se transformă în pahare cu mixuri savuroase sau cu vinuri autohtone.
Pentru cocktail-uri, inspirația este luată din ingrediente de sezon, mixate cu spirtoase atent selecționate. Iar pentru ca experiența la bar să fie întotdeauna uluitoare, preparatele sunt schimbate la intervale de 1-2 luni.
Pentru partea de vinuri, există o selecție de soiuri românești care încântă prin calitate. Acestea au alături doua platouri de bunătăți locale, foarte gustoase: unul cu brânzeturi și altul cu preparate din carne.
Pasiunea pentru cafea este integrata în designul locaţiei: 276 de ceşti stau suspendate deasupra barului, iar lămpile sunt create din echipamente de brewing V60. Totul inspiră simplitate, într-un loc în care cafeaua joacă rolul principal.



Strada Lipscani, nr 9

Program cafea:
Lu - Vi: 7.30 – 20.00
Sâ - Du: 9.00 – 20.00

Program bar:
Lu - Du: 20.00 – 00.00