The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Reciproc. Cerere și ofertă de fapte bune. Recap #3

Articol / 15 Mai 2020 / The Institute
  • Reciproc. Cerere și ofertă de fapte bune. Recap #3
  • Reciproc. Cerere și ofertă de fapte bune. Recap #3
  • Reciproc. Cerere și ofertă de fapte bune. Recap #3
1/3
Din dorința de a ajuta, The Institute a lansat proiectul Reciproc. Cerere și ofertă de fapte bune, o platformă prin care își propune să aducă împreună reprezentanţi ai sectorului neguvernamental, reprezentanţi ai companiilor comerciale, agenţiilor de comunicare, presă şi designeri, pentru a lupta împotriva Covid-19.


Tipurile de nevoi întâlnite pe platformă se împart în mai multe categorii, iar postările permise pe grup sunt de două tipuri:
De solicitare de ajutor. 
De oferire de ajutor. 
• Entităţile implicate iau apoi legătura direct şi gestionează schimbul.

The Institute va prezenta printr-o serie de articole un rezumat săptămânal al anunțurilor postate pe grupul de Facebook Reciproc, structurate pe categoriile mari de nevoi. 

#CERERE




Solicitările de ajutor publicate pe grupul de Facebook se împart în următoarele categorii:

• Nevoie de produse și servicii – sanitare și de strictă necesitate

1. Asociația Școala Trimitoare a înființat un grup de Facebook dedicat tuturor susținătorilor financiari care ajută activitatea desfășurată de asociație. Donațiile pot fi stabilite ca investiție lunară, în funcție de posibilități. Pentru cadrele didactice din mediile defavorizate accesul pe grupul de Facebook este necondiționat. Detalii aici.

2. Cei de la Fundația Comunitară Dâmbovița au nevoie de donații de produse specifice, cum ar fi alimente, electronice funcționale sau produse de igienă pentru cei defavorizați. Mai multe informații aici


3. PlanBproject ajută sistemul medical în lupta cu Covid-19, prin echipamente alternative, produse open source, cu ajutorul voluntarilor. Au mare nevoie de măști de snorkeling full-face, pentru că acestea stau la baza măștilor de prevenție pentru personalul medical și a măștilor de oxigen neinvazive pentru pacienți. Orice companie care comercializează măști de snorkeling full-face este încurajată să îi ajute cu donații! Detalii aici



• Resurse Umane

4. Asociația Colegiul Pacienților este în căutare de voluntari care să își dedice câteva ore pe lună pentru a fi de ajutor pacienților, în lupta împotriva COVID-19. Voluntarii pot alege să înființeze o filială a Colegiului Pacienților în orașul lor sau se pot implica într-o echipă deja formată. Mai multe detalii aici.

5. Asociația Cartea Daliei organizează un club de programare online gratuit pentru copii și caută profesioniști IT sau studenți la facultăți tehnice care să predea copiilor în regim de voluntariat. Clubul se adresează atât copiilor auzitori, cât și copiilor cu deficiențe de auz, de oriunde din România. Mai multe detalii găsiți aici.

6. Mulți copii din țară nu au în prezent acces nici la învățarea online, nici la cea offline. Deși există multe resurse online, ei nu au acces la tehnologia necesară. În mod similar, deși există multe cărți în librării sunt mulți copii care nu și le pot permite. Asociația OvidiuRo caută idei și parteneri cu ajutorul cărora cărțile din biblioteci sau de la ei din depozit să ajungă la acești copii. Astfel că a lansat un concurs de soluții inovative. Detalii găsiți aici.

• Logistică și transport

7. A avea acces la educație cu ajutorul dispozitivelor digitale este un lucru imposibil pentru copiii cu situație materială precară. Dintre cei 45 de copii sprijiniți prin programul Fondul de burse, niciunul nu are propriul laptop sau tabletă. Cei mai mulți dintre ei își fac temele cu ajutorul telefonului părinților, dar acest lucru e foarte dificil, mai ales în familiile cu mai mult de 2 copii. De aceea, Fundatia Comunitară Oradea colectează donații de tablete cu sim funcționale pentru școlarii defavorizați. Detalii aici.



8. Comunitatea Declic a lansat o petiție către Ministerul Educației Naționale prin care cere alocarea de resurse finaciare pentru achiziția de echipamente care să le permită tuturor elevilor să urmeze cursurile școlare online. În estimările ministerului sunt 250.000 de elevi care au nevoie de echipamente electronice și internet. Însă, aceștia ar fi, de fapt, 900.000, potrivit unui studiu IRES. Mai multe informații aici.

#OFERTĂ



• Consiliere și activități educative

9. Romanian Science Festival vine în întâmpinarea profesorilor care acum fac școala online și îi ajută să invite un mentor la cursurile lor. Toți mentorii sunt studenți la universități cu prestigiu din lume sau cercetători cu realizări deosebite în domeniilor lor, în țară sau în străinătate. Scopul acestei inițiative este crearea unei legături mai strânse între ei și elevii din România, pentru a-i inspira și a le arăta exemple de succes de urmat. Detalii aici.



10. 4mind.ro oferă psihoterapie şi coaching gratuit pentru angajaţii oricărei companii din România. Companiile pot aplica până pe 15 iunie 2020 pentru a obţine acest beneficiu pentru angajaţii lor. Găsiţi detalii complete mai jos.

• Comunicare

11. Pentru Grupuri de Inițiativă Civică și comunități, organizate sau nu, BAZA prezintă un ghid incluziv realizat împreună cu AMAis, alcătuit sub formă de cartonașe explicative și ilustrate, care să fie de ajutor în prioritizarea nevoilor membrilor și găsirea modului în care Bucureștiul, sau alt oraș din țară, să le răspundă, prin discuții în spațiul public, negocieri și propuneri de proiecte dorite. Mai multe detalii aici

• Transport și logistică

12. Pentru persoanele în vârstă care au nevoie de ajutor cu mersul la cumpărături, la farmacie sau cu plimbarea animalului de companie, există platforma www.vecinultau.ro. Aceștia pot găsi prin intermediul site-ului un voluntar care să îi ajute, sau pot apela la numărul de call-center, iar dacă există un voluntar vor fi puși în legătură cu acesta de către echipa vecinultau.ro. Mai multe detalii găsiți aici.


Așteptăm în continuare postări pe grupul Reciproc pentru a căuta soluții împreună!