The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Mesteshukar ButiQ pop-up store la VIENNA DESIGN WEEK 2015

News / 06 Oct 2015 / INSTITUTE.RO
  • Mesteshukar ButiQ pop-up store la VIENNA DESIGN WEEK 2015
  • Mesteshukar ButiQ pop-up store la VIENNA DESIGN WEEK 2015
  • Mesteshukar ButiQ pop-up store la VIENNA DESIGN WEEK 2015
1/3
Timp de secole, romii au fost asociați cu meserii tradiționale precum lucrul cu lemnul, cuprul sau răchita iar mulți dintre ei încă le mai practică. 
Anul acesta, în expoziția centrală de la VIENNA DESIGN WEEK, Mesteshukar ButiQ a adus în fața publicului o colecție de obiecte realizate de meșteșugari romi în colaborare cu designeri de renume. 
 
Cu sprijinul designerilor Nadja Zerunian și Peter Weisz, Meșteshukar ButiQ a dezvoltat pe parcursul ultimului an o colecție de bijuterii, haine și obiecte de decor interior bazată pe tehnici, materiale și forme tradiționale rome. Scopul principal a fost aducerea în prim plan a meșteșugului tradițional rom și promovarea valorilor ce stau la baza acestuia. Inițiativa este cea de-a doua colaborare de acest fel pentru Mesteshukar ButiQ după proiectul realizat cu suedezii de la Glimpt. 
 
“Provocarea noastră este să eliminăm sentimentalitatea din meșteșug și să aducem în contemporan produsele realizate de meșteșugarii romi. Ne-am dorit să demonstrăm că obiecte realizate cu tehnici tradiționale își pot găsi un loc de seamă în lumea designului de azi.”- Nadja Zerunian & Peter Weisz // http://www.zerunianandweisz.com/

“Este întotdeauna interesant să vezi cum lucrează meșteșugarii romi și să înțelegi tehnicile din spatele produselor. Mi-aș dori să aduceți meșteșugari și în Viena pentru a-i putea vedea la lucru.” - vizitator VIENNA DESIGN WEEK
 
“Moştenitură din moştenitură am făcut meseria asta. De la moşii şi strămoşii noştri, mână de la mână. Nici noi nu-l ştim pe ăla care a predicat.” - Meșteșugar Căldărar, Sărulești