The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Designul și arta merg perfect împreună la #AWAKE3

Articol / 11 Iul 2019 / The Institute
  • Designul și arta merg perfect împreună la #AWAKE3Awake#3
  • Designul și arta merg perfect împreună la #AWAKE3
  • Designul și arta merg perfect împreună la #AWAKE3
  • Designul și arta merg perfect împreună la #AWAKE3
  • Designul și arta merg perfect împreună la #AWAKE3
  • Designul și arta merg perfect împreună la #AWAKE3
  • Designul și arta merg perfect împreună la #AWAKE3
  • Designul și arta merg perfect împreună la #AWAKE3
1/8
AWAKE este experiența boutique completă: ARTDOOR, galeria în aer liber și-a anunțat câștigătorii din acest an & #BohemianBlast Capsule a anunțat cei 7 designeri.

#AWAKE3 este o experiență imersivă și fantezistă, care combină arta, muzica și moda. Un loc de exprimare liberă, o celebrare a craftmanship-ului și a designului, un hotspot cultural în care estetica și ideile se reunesc.

În acest an, galeria ARTDOOR va fi îmbogățită de instalații arhitecturale unice și interactive. Câștigătorii competiției de proiecte din acest an sunt:
• Ruxandrei Neagoș și Simonei Abagiu - lucrarea looped. cultural ecology through plastic while using it.
• Giuseppe Vultaggio, Juliette Antoni (FR), Cerasela Preotescu (RO) - lucrarea The Room Between the Clouds.
• Mențiunea specială merge la Sabin Dumitriu, Claudia Voinea - lucrarea The Door.

Universul creativ #AWAKE3 este de asemenea augmentat prin intermediul colecției capsulă #BohemianBlast, care este acum completă.

7 tineri designeri s-au alăturat pentru a crea colecția #BohemianBlast Capsule inspirată de tema festivalului. Astfel, au apărut cele 7 creații care unesc inovația cu utilitatea pentru a aduce la viață stilul #BohemianBlast.

BohemianBlast Capsule este o colaborare între AWAKE şi Diploma, curatoriată de designerul Andreea Bădală (fondator & creative director la MURMUR).

ALEXANDRA VIRVAN: FAUVISM
Inspirată de mișcarea artistică a "fauvismului" și ideea de psihedelic, creația stimulează simțurile jucându-se cu volume și materiale.

BIANCA ILONCA: ALMOST FAMOUS
Creația pornește de la conceptul de artă efemeră pentru suflet. Este o intersecție a artei și emoției, o analiză convingătoare a societății.

DIANA TACHE: ROCOCO REVIVAL
Creația este inspirată din stilul Rococo și combină opulența cu delicatețea materială a detaliilor care completează ansamblul vizual.

VERONICA TOMOŞ: DIGITAL REVELLER
O prezentare vizuală despre conexiunea permanentă cu tehnologia și modul în care ființa umană este inspirată și influențată de spațiul virtual.

VLADIMIR SîBRU: HOT QUEEN
Conceptul este construit din valorile și credințele boeme și creează un personaj: „Hot Queen" care este definit de artă, creație și haos și vede moda ca un mod exploziv și flamboiant de auto-exprimare.

RALUCA GHEORGHE: VISIONARIA

Visarea înseamnă transparență, când ochiul minții vede dincolo de formele materiale. Acest concept se traduce printr-un spirit îndrăzneț și puternic.

FERENCZ BORBALA: THE RETURN OF THE SHRED
Din silueta costumului istoric, o ținută contemporană este construită din haine hibrid din materiale reciclate, combinate cu elemente prețioase, care au un efect ieșit din comun.
Creația vorbește despre sustenabilitate, reciclare și recombinare.
______________________________________________________________________

Noile abonamente Sleepy Bird sunt acum disponibile pe  tickets.awakefestival.ro, iabilet.ro și eventim.ro, la prețurile de: 209 lei (bilet acces 4 zile) și 239 lei (bilet acces 4 zile + camping).

AWAKE se desfășoară timp de 4 zile, între 15 și 18 august pe domeniul Teleki, în Gornești, Mureș.