The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Dăm Click pe România | NOUL BAUHAUS EUROPEAN

Articol / 14 Sep 2022 / Andra Mihai
  • Dăm Click pe România | NOUL BAUHAUS EUROPEAN
1/1
Prima ediție a festivalului noul Bauhaus european (NEB) a avut loc în luna iunie 2022. Acesta a fost creat împreună cu comunitatea NEB pentru a prezenta, a celebra și a dezvolta mișcarea la nivelul întregii Uniuni Europene,  iar printre laureații europeni se numără și proiectul românesc „Dăm Click pe România”.

Echipa din București a luat premiul al doilea în categoria conturarea unui ecosistem industrial circular și sprijinirea gândirii care ține seama de ciclul de viață. Dăm Click pe România („Let’s Click on Romania”) donează calculatoare renovate școlilor, ONG-urilor și instituțiilor publice pentru a contribui la reducerea decalajului educațional care dezavantajează copiii proveniți din medii defavorizate.

Proiectul este gândit pentru a evita risipa prin colectarea calculatoarelor uzate și pentru a oferi totodată locuri de muncă persoanelor aflate în situații vulnerabile. Aceștia din urmă repară echipamentele, iar calculatoarele au apoi o a doua viață, fiind folosite la orele de TIC (tehnologia informației și comunicațiilor) sau în alte activități menite să ajute elevii să dobândească competențe digitale de bază.

Prima ediție a festivalului a fost concepută în jurul a trei piloni, Forum, Fair și Fest (forum, târg și celebrare) și s-a desfășurat fizic la Bruxelles, la Gare Maritime și Mont des Arts, dar și în mediul online.

Context

Noul Bauhaus european a fost lansat de președinta von der Leyen în septembrie 2021. El adaugă o dimensiune culturală Pactului verde și accelerează tranziția verde prin schimbări concrete pe teren.

Festivalul plasează Pactul verde european în centrul vieții noastre cotidiene. Noul Bauhaus european este, prin natura sa, transdisciplinar: invită arhitecți, designeri, artiști, ingineri, meșteșugari și cetățeni să își împărtășească experiența legată de pregătirea viitorului.

Pentru informații suplimentare:

Festivalul noului Bauhaus European

Pagina noului Bauhaus european

***

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România