The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Concert Regal caritabil – un eveniment Regal, la a XIII-a ediție

Articol / 04 Oct 2022 / Andra Mihai
  • Concert Regal caritabil – un eveniment Regal, la a XIII-a ediție
1/1
Concertul Regal caritabil este unul dintre cele mai longevive și de succes evenimente de strângere de fonduri din România, organizat în sprijinul programului național Tinere Talente. Publicul este invitat, alături de Fundaţia Regală Margareta a României, să aibă parte de o experiență regală și să savureze muzica clasică într-o interpretare unică, cu ocazia Concertului Regal caritabil.

Evenimentul are loc marți, 25 octombrie 2022, la Ateneul Român, în prezenţa Familiei Regale a României.


Cine sunt protagoniștii Concertului Regal din acest an? Cei mai talentați tineri muzicieni ai momentului, apreciați pe scene importante ale lumii, care se reunesc pe scena Ateneului Român pentru a ne oferi un spectacol de înaltă ținută artistică – violoncelistul Andrei Ioniță, soprana Diana Alexe și tenorul George Vîrban. Alături de ei, Orchestra New Hope, dirjată de David Crescenzi.

Andrei, Diana și George sunt chiar bursierii Fundației din primele generații, ajunși acum valoroși muzicieni ai lumii. Ei sunt exponenții de succes ai proiectului Tinere Talente, iar prin prestația lor muzicală vin la rândul lor în susținerea altor artiști la început de drum, ca un gest de payback pentru tot ce au primit și au devenit. Ei reprezintă rezultatul implicării și investiției făcute donatori și sponsori, de susținători cu încredere, viziune, resurse și dragoste pentru artă.

Andrei Ioniță, este unul dintre cei mai apreciați violonceliști în întreaga lume. Cariera sa a luat o turnură extraordinară in 2015, când a devenit primul român care a câștigat medalia de aur la cel mai important concurs de muzică clasică la nivel mondial, Concursul Ceaikovski din Rusia. Diana Alexe, o tânără timidă și suavă din Adjud, este acum soprană la Opera de Stat din Viena, capitala muzicii clasice. George Vîrban, un tânăr ambițios din Galați, este azi tenor al prestigioasei Opere de Stat din München și susține recitaluri pe scenele euopene. Povestea lui George.

Cumpără bilete la Concertul Regal caritabil aici și participi cu o donație pentru sustinerea burselor Tinere Talente.

România are nevoie de artă! Fondurile strânse în urma Concertului vor sprijini noua generație de artiști ai României, cu burse, mentorat și promovare. Muzicieni și artiști vizuali aflați la început de drum vor avea posibilitatea să își dezvolte potențialul și să își urmeze visul.