The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Jurnal de viață, expoziție de arte vizuale și recitaluri de muzică clasică

Articol / 10 Mai 2021 / Luiza Popescu
  • Jurnal de viață, expoziție de arte vizuale și recitaluri de muzică clasică
1/1
În perioada 10-21 mai 2021, Fundația Regală Margareta a României împreună cu Muzeul Municipiului București prezintă publicului iubitor de artă un eveniment inedit - Jurnal de viață, - o expoziție de arte vizuale în aer liber și recitaluri oferite on-line de bursierii programului național Tinere Talente, ediția 2021.

Evenimentul Jurnal de viață face parte dintr-o serie de acțiuni prin care 30 de tineri talentați, artiști vizuali și muzicieni, aflați la începutul carierei, sunt promovați și susținuți în dezvoltarea și manifestarea lor artistică de Fundația Regală Margareta a României. În contextul limitărilor impuse de pandemie, aceștia experimentează noi modalități de promovare a creațiilor artistice și de exprimare a talentului lor în medii neconvenționale.

Lucrările expuse în aer liber la Casa Filipescu-Cesianu, realizate prin diferite tehnici – pictură, colaj, fotografie, artă textilă, design vestimentar, au la bază reprezentarea simbolistică a senectuții, pornind de la poveștile de viață ale seniorilor documentate de tinerii artiști din programele Fundației. Integrând concepte și simboluri, lucrările pun în evidență experiențele, trăirile, amintirile vârstnicilor, amprenta timpului și a călătoriei prin viață asupra acestora.

Colecția de lucrări Jurnal de viață va fi expusă pe gardul Casei Filipescu-Cesianu, parte din Muzeul Municipiului București, de-a lungul a 35 metri de trotuar, pe Calea Victoriei nr. 151 din București, și va putea fi astfel vizionată la orice oră, de orice trecător. Amplasamentul lucrărilor în afara unei săli muzeale clasice, prin expunerea stradală a creațiilor realizate de tinerii artiști, reprezintă o modalitate inedită de transpunere către public. Mesajul lor artistic, de solidaritate și admirație pentru cei care au experimentat viața până la o vârstă înaintată, capătă acum o expunere publică.

Fundația Regală Margareta a României construiește an de an forme de promovare și susținere a tinerilor și, în egală măsură, protejează generațiile ale căror experiențe și trăiri inspiră și motivează prezentul, părinții sau bunicii noștri. Apropierea și dialogarea generațiilor se arată în mesajul artistic precum un gest sincer de recunoștință, un act frumos de a celebra viața și de a conserva valorile moștenite” (Sabina Elena Dragomir, artist vizual).

Evenimentul include recitaluri de muzică clasică, susținute la Palatul Suțu, ai căror protagoniști sunt actuali și foști bursieri ai programului Tinere Talente. Programul muzical este interpretat de Ioan Tudor (violoncel), Andrei Mărăcine (vioară), Daniel Dumitrașcu (pian), Mircea Dumitrescu (vioară), Eleonora Bordînc (violoncel), Paul Răducanu (vioară).

Recitalurile vor fi difuzate on-line pe 13 mai și pe 19 mai, începând cu ora 20.00, pe paginile de Facebook ale Fundației /tineretalentefrmr și /frmr.ro.

La începutul acestui an, în urma unei proces complex de selecție, 30 de artiști cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani, care studiază la instituțiile de învățământ vocațional din țară și care nu dispun de resurse financiare, au devenit bursieri ai programului Tinere Talente. Pe parcursul anului 2021, aceștia beneficiază din partea Fundației Regală Margareta a României de burse, sesiuni de mentorat intergenerațional și masterclass-uri, precum și de acțiuni de promovare a actelor lor artistice.

Profilele bursierilor pot fi consultate aici. 

Parteneri: Kaufland România, Globalworth Foundation

Sponsori: Kultho, B&B Collection, PPG-Deutek, Negro 2000, Sofmedica, Transgaz SA, Enayati Medical City, Raycap, Residence Hotels, Film Experience, Hotel Siqua, Elite Art Gallery, MecenaART

Parteneri media: TVR, Radio România Muzical, Radio România Cultural, Magic FM