The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

LINOTIP Centru Independent Coregrafic în co-producție cu Asociația DanceSpot prezintă: OMEN

Articol / 11 Oct 2022 / Andra Mihai
  • LINOTIP Centru Independent Coregrafic în co-producție cu Asociația DanceSpot prezintă: OMEN
1/1
 Începând cu luna octombrie, Linotip Centru Independent Coregrafic vă invită la premiera spectacolului “OMEN” conceput de coregraful Arcadie Rusu, co-produs de Linotip și Asociația DanceSpot, co-finantat de AFCN. Acest spectacol face parte din proiectul “DIAGONAL X” si va putea fi vizionat alături de spectacolul "REVERSE DISCOURSE" de Ioana Marchidan atât la Linotip cât și la sediul partenerului Studio M, Sfântu Gheorghe.

“OMEN” este o prevestire a unei mari întâlniri în care scena ca o mașinărie a timpului îi readuce față în față pe Constantin Brâncuși și Maria Tănase. Muzica capată forma unui destin asumat, proiectat să se repete prin faptul că lucrurile trăite intens aduc consecințele lor.


OMEN, John Domine, New York

Sculptura prinde viață prin perspectiva de a sculpta spațiul cu propriul corp, prin gest, prin dans, prin ardere. În acest scenariu cei doi artiști se reîntalnesc prin căutarile lor, prin inspirația din tradiție către un absolut mistic universal. Într-o lume predestinată uitării, sacrificiul trecutului se modelează în speranța că dincolo de tot ce facem, tot ce trăim, există ceva care undeva contează.

Spectacolul “OMEN” este a 10-a producție realizata si prezentata la LINOTIP Centru Independent Coregrafic de la infiintare si pana in prezent. Echipa de creatie este formata din:

Arcadie Rusu: concept, coregrafie, light design.
Ioana Marchidan: asistent coregraf
Alexandru Suciu: muzică
Yasmin Asan: costume
Alexandra Zavelea: cercetare

Performeri: Attila Bordás, Teodora Velescu
Performer/Voce: Laura Gabriela Oana
Țambal: Anatol Cazanoi
Acordeon: Elvis Buruiana

Spectacolele sunt programate in urmatoarele date:

21, 30 Octombrie,6 Noiembrie  -  la LINOTIP, 19:00h
23 Octombrie la Studio M, Sfântu Gheorghe, 19:00h

BILETELE sunt disponibile aici
 
***

Parteneri: M Studio, Asociația Moira, Institutul Liszt - Centrul Cultural Maghiar Bucuresti, LINOTIP
Parteneri Media: LINOTIP, Radio Guerilla, Radio Romania Cultural, Urban.ro, The Institute, Eventbook

***
DIAGONAL X este un proiect cultural organizat de Asociația Dance Spot și co- finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

***

LINOTIP Centru Independent Coregrafic este un studio independent înființat in 2016 care contribuie activ la dezvoltarea culturii dansului contemporan și a artiștiilor din acest domeniu. Activitațile desfășurate pun accent pe dezvoltarea repertoriului de spectacole, integrarea tinerilor artiști în scena culturală prin oferirea de oportunități de creație și distribuție, dezvoltarea unor programe durabile de educație prin intermediul atelierelor pentru profesioniști si amatori dar și prin stabilirea de parteneriate organizaționale pentru desfășurarea de proiecte ce promovează intersecția dintre dans contemporan, arte vizuale și multimedia. 

În prezent, în portofoliul nostru se regăsesc: producții si difuzări de spectacole ale coregrafilor co-fondatori dar și artiști locali și internaționali invitați, programe de educație pentru profesioniști și amatori, proiecte individuale și colective de tip festival, workshop-uri și expoziții. 

În 2019 Asociația DanceSpot, organizația non-guvernamentală este una din entitățile juridice care susțin funcționarea și vizibilitatea spațiului Linotip, a fost premiată de către AFCN cu “Premiul pentru antreprenoriat cultural” iar in 2020, LINOTIP Centru Independent Coregrafic a primit din partea Uniter “Premiul special pentru promovarea teatrului-dans”. În 2018, Linotip a primit premiul “Cel mai bun spectacol” în cadrul festivalului Undercloud pentru spectacolul “Stabat Mater” de Ioana Marchidan. În 2017, spectacolul “Babel” de Arcadie Rusu primește premiul special Undercloud.