The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

One Night Gallery #6 // Love Victor Fota

News / 29 Iun 2018 / INSTITUTE.RO
  • One Night Gallery #6 // Love Victor Fota
1/1
Noua ediție One Night Gallery, prima platformă care prezintă lucrări de artă virtuală create de artiști contemporani români, va avea loc pe 3 iulie, la Verde Stop / Halle. Lucrările lui Victor Fota vor putea fi explorate atât în realitate augmentată, cât și în realitate virtuală, iar datorită proiecțiilor de lumină construite pe fiecare pictură de către Aural Eye, galeria va fi animată direct sub privirile vizitatorilor. Evenimentul începe la orele 20.00, iar intrarea este liberă.


Victor Fota / Green+Appetite

Victor practică tehnica uleiului pe pânză cu influențe flamande, a avut peste 24 de expoziții în țară și nu numai, iar acum lucrează la cel de-al treilea concept, denumit Entropy, care descrie o colecție de organism atipice care au ca funcție procesarea energiei. Îl puteți urmări în atelier, alături de cele mai recente picturi ale sale, în teaserul de mai jos: 


Una dintre noutățile prezentate pe 3 iulie este lucrarea creată în realitate virtuala de către Victor, o compoziție 3D, ce combină elemente din picturile de până acum.

„În realitate virtuală am adăugat elemente caracteristice ultimelor două teme generale ale mele, omul și tehnologia și transformarea energiei. Compoziția este alcătuită dintr-o serie de structuri organice vegetale capabile de fotosinteză, ce produc energia necesară pentru a-l alimenta pe umanoidul central care trăiește într-o simulare VR”, declară Victor Fota.


Victor Fota / VR work of art

Vernisajul va fi urmat de către un after party care va completa experiența multi senzorială prin Rabbit King DJ Set.

În așteptarea evenimentului, One Night Gallery propune o nouă experiență în realitate augmentată și invită publicul să descopere portofoliul artistului Victor Fota prin afișele ce se găsesc în locațiile partenere din București, care pot fi scanate prin aplicația de realitate augmentată Artivive pentru a viziona un scurt preview al expoziției. Publicul e invitat să participe la un concurs pe Instagram, să găsească noile postere, să le scaneze și să încarce gif-ul generat de aplicație. Câștigătorul va primi un set de 4 postere semnate, cu lucrările lui Victor Fota.


Victor Fota / Defective+Motherboard

One Night Gallery este puntea dintre artiști și tehnologie și facilitează crearea primelor lucrări de artă virtuală din România. Acestea sunt promovate în cadrul unui art show lunar, care îmbină expoziția materială cu cea virtuală. De asemenea, extensia acestor lucrări poate fi acesată de către public prin realitate augmentată și video-mapping. Iar la fiecare vernisaj punem la dispoziția artiștilor un loc dedicat experimentelor, în care aceștia își prezintă universul lor creativ.