The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

PLASTIC Art Performance Collective lansează primul eveniment cu public din cadrul ”ECO frequencies: binaural therapy”

Articol / 16 Mar 2022 / Andra Mihai
  • PLASTIC Art Performance Collective lansează primul eveniment cu public din cadrul ”ECO frequencies: binaural therapy”
1/1
PLASTIC Art Performance Collective / Asociația Macaia lansează primul eveniment cu public din cadrul ”ECO frequencies: binaural therapy”, un proiect cultural de activare participativă prin artă, unde natura, muzica binaurală și art-terapia împart aceeași linie de frecvență.

Proiectul își propune să tragă un semnal de alarmă asupra importanței conservării spațiilor naturale din mediul urban și a conștientizării rolului acestora asupra sănătății mentale.

Mesajul puternic social va fi livrat în cheie artistică, prin producția unei opere la granița mai multor tipuri de expresii artistice: instalație eco-sound performativă participativă, cu componente interactive de new media art, sound design terapeutic – procesat prin frecvențe binaurale, eco-art-performance, având componente de teatru participativ și senzorial.

Primul eveniment poartă numele GROUNDED // Instalație ECO-sound performativă și va avea loc joi, 17 martie, între orele 19:00 - 21:00 la Galeria Știrbei47. Intrarea este liberă. 

GROUNDED // ecoperfomance durațional & Binaural Frequencies - Ambient vibes
Corpul uman reacționează în momentul în care atinge pământul. Așa se explică de ce oamenii din trecut obișnuiau să meargă cu picioarele goale și să stea întotdeauna direct pe pământ, într-o postură care să le permită un contact cât mai mare cu acesta. 

Contactul cu pământul echivalează reconectarea vitală a corpului cu sursa energetică a acestuia și restaurează stabilitatea sistemului, amplificând capacitatea organismului de a se regenera. 

Există un circuit constant al plasticului în natură. Acoperă, împiedică și sufocă natura să își urmeze firesc drumul. Nimic nu crește din plastic, totul se zbate să trăiască printre plastic. 

Concept & ecoperformer Alina Tofan
Sound Artists: Andrei Barbu, Ștefan Blănică 
Visuals: Vlad Grigore, Ioana Buraga, GCV

Video // Archæ_type: earth

Introducere în /descompunere a arhetipul(ui)pământului - tipare, calități și energii telurice.

RELEASE: Exercițiu de grounding pornit dintr-o practică proprie a scufundării mâinilor în pământul de flori din ghiveci ca răspuns la o situație de criză (frică, anxietate). Release into ground.

Concept, intalație video: GCV

Scopul evenimentul este de a atrage atenția asupra reconectării corpului cu pământul.
Pentru o mai bună experiență sonoră, rugămintea organizatorilor este să veniți cu căștile personale.
—-----

ECO Frequencies Binaural Therapy este un proiect cultural de activare participativă prin artă, unde natura, muzica binaurală și art-terapia împart aceeași linie de frecvență.

Evenimentul este realizat în cadrul proiectului ECO frequencies: binaural therapy și este co-finanțat de AFCN și este realizat în conformitate cu regulile impuse în urma pandemiei cu virusul Sars-COVID19. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.