The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Programul lunii iulie la Teatrul de Artă București

Articol / 30 Iun 2022 / Andra Mihai
  • Programul lunii iulie la Teatrul de Artă București
1/1
Teatrul de Artă București pregătește pentru luna iulie următoarele:

Marți, 5 iulie I ora 19.00

URSU’ de A.P. Cehov
Cu: Elena Ariadna Șeulean, Theo Costache, Eduard Cîrlan
Traducerea: Bogdan Budeș
Regia: George Constantinescu

Iubirea nu alege. Vine, de fiecare dată, pe nepregătite și, de cele mai multe ori, poveștile se nasc între personalități diametral opuse. Atașată de amintirea soțului ei, văduva Elena Ivanovna Popova jură că va trăi în izolare, până la sfârșitul zilelor, avându-l alături doar pe valetul Luka. Dar la conac apare tânărul moșier Grigori Stepanovici Smirnov care caută să-și recupereze banii cu care soțul văduvei îi rămăsese dator. Cu un discurs ce ironizeaza misoginismul, infatuarea si ipocrizia, Ursu' este o comedie viscerală despre metehnele iubirii.

Joi, 7 iulie | ora 19.00

ȘASE LECȚII DE DANS ÎN ȘASE SĂPTĂMÂNI de Richard Alfieri
Cu: Victoria Cociaș, George Constantinescu
Regia, traducerea, costumele: Lavinia Jemna Oltenau
Scenografia: Romulus Boicu
Coregrafia: Mihai Petre

Lily Harrison, văduva unui preot baptist, îşi angajează un profesor de dans, la domiciliu, pe Michael Minetti. Între Lily şi Michael sar scântei de la prima întâlnire. Se mint, se agresează şi se ironizeză reciproc, dar de-a lungul celor şase săptămâni, în timpul lecțiilor de dans, Lily şi Michael - amândoi, cu mult umor, temperament şi sensibilitate - ajung să se cunoască, să se respecte şi să-şi îmbogăţească viaţa cu o mare şi frumoasă prietenie. Piesa este o comedie bine scrisă, cu un dialog alert şi plin de haz, dar şi cu momente duioase, surprize şi răsturnări de situaţii, muzică şi dans.

Spectacolul este realizat cu sprijinul Academiei de Dans Mihai Petre.

Miercuri, 13 iulie I ora 19.00

UN CEAS DE CÂNTEC cu MARIA RĂDUCANU – concert

"Cântecele ei pot fi orice, de la volute, la linii frânte, de la strigăt, la şoaptă. Şi chiar dacă vreodată au fost ale altora, încetează de-a mai fi, pentru că atunci când le cântă Maria, ele se preschimbă." – Ana-Maria Pănoiu (Liternet.ro)

Luni, 18 iulie I ora 19.00

EXTRACONJUGAL de Neil Simon
Cu: Andreea Mateiu, George Constantinescu
Regia: George Dogaru

*Premiul pentru cea mai bună actriță (Andreea Mateiu), la Comic 7 B – Festival de teatru, Buzau International Arts Festival 
*Premiul pentru cea mai bună actriță (Andreea Mateiu), la FITIC – Festival de Teatrul Independent Constanța
*Premiul pentru cea mai bună regie (George Dogaru), la FITIC – Festival de Teatrul Independent Constanța

Însurat, gentil și fără experiență în adulter, Barney Cashman vrea să se alăture „revoluției sexuale” înainte de a fi prea târziu. Barney are puțin peste 40 de ani, o căsnicie frumoasă, 2 copii și o afacere de succes, dar trece prin criza vârstei de mijloc. Și realizează că întreaga sa existență poate fi rezumată la cuvântul ”drăguț”. Iar ”drăguț” nu e suficient pentru el. Așa că vrea să își pună în practică fanteziile secrete și să aibă o aventură cu o altă femeie.

Marți, 19 iulie I ora 19.00

INSOMNIACII de Mimi Brănescu
Cu: Liviu Cheloiu, George Constantinescu, Marin Grigore
Regia: Sorin Militaru

*Selectat la Festivalul Comediei Românești – FESTCO.

O comedie despre banalitatea vieţii şi despre condiţia umană dramatică, despre oameni rătăcind în absurd, care se agaţă de gânduri revelatoare, oricât de caraghioase, în speranţa ieşirii din anonimat. O comedie nebună cu şi despre nebuni şi nebunie.

Joi, 21 iulie I ora 19.00

FATA DIN CURCUBEU de Lia Bugnar
Cu: Marcela Motoc
Regia: Lia Bugnar

*Premiul pentru cea mai bună actriță, la FITIC - Festival Internațional de Teatru Independent, Constanța, 2018
*Diplomă de Excelență, la Festivalul Zile și Nopți de teatru la Brăila, 2018

Fata din Curcubeu este o lume într-o coajă de ou. Un pumn în stomac care doare cu duioșie. Un zâmbet care îți răsucește cuțitul în rană. Un one-woman-show care te face să râzi și să plangi pe masură ce îți dezvăluie povestea. E un spectacol-viață care te mângâie tandru și te zdruncină din rădăcini, cu decor minimalist și doar câteva obiecte de recuzită, bazat pe un text foarte bun, care nu te lasă să minți și pe emoție pură, emoție comparabilă poate cu cea a unui acrobat care sare fără plasă.

Coproducție Teatrul De Artă București și Asociația Cortina.

***

Accesul la spectacole nu mai este condiționat de prezentarea Certificatului verde.
Pentru siguranța tuturor, echipa Teatrului de Artă București continuă să igienizeze și să dezinfecteze spațiul și recomandă:
- să purtați mască de protecție și să folosiți gelul dezinfectant din foaier
- să evitați să veniți la teatru dacă aveți simptome de viroză, chiar și minore