The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Echipa RIZI este premiată la A’Design Award @Soap Mill

Articol / 19 Apr 2016 / Miruna Boțîrcă
  • Echipa RIZI este premiată la A’Design Award @Soap MillBLACK_ICE
  • Echipa RIZI este premiată la A’Design Award @Soap MillBLACK_ICE
  • Echipa RIZI este premiată la A’Design Award @Soap MillBLACK_ICE
1/3
Echipa RIZI a câștigat Silver în cadrul A’ Design Award 2016, la categoria Packaging Desgin. Proiectul care le-a adus această realizare este relansarea brandului românesc de cosmetice Soapmill.

Noua imagine a brandului Soap Mill a fost creată de studioul de design RIZI. Brandul aduce pe piață produse cosmetice realizate manual din ingrediente naturale. Povestea produselor se naște în ateliere speciale din zona rurală a Transilvaniei. Aici se concretizează valorile brandului, prin împletitura dintre respectul pentru frumusețe și natură cu eleganța discretă. Ambalajul, element cheie în procesul de rebranding, aduce laolată toate aceste aspecte.

Conceptul din spatele ambalajelor vorbește despre experiența oamenilor dobândită prin folosirea cosmeticelor, experiență desăvârșită prin descoperirea calităților produselor. Designul se concentrează asupra texturii embosate a cutiilor de cosmetice. Tabloul final reunește detalii în relief, inspirate de îmbinarea dintre modele naturale și flori sălbatice cu motive tradiționale rafinate.

Proiectul echipei RIZI va fi expus, alături de ceilalți câștigători, la Bologna Design Week și MOOD - Museum of Outstanding Design (Italia), Cube Design Museum (Olanda), Gallery of the College of Architects of Cantabria (Spania) și la Shenzhen International Industrial Design Fair (China). Proiectelor câștigătoare le este rezervat un loc special în anuarul dedicat concursului, tipărit de A’ Design Award.

Anul acesta, echipa Rizi va fi prezentă și în cadrul expoziției Romanian Design Week din Piața Amzei. Aceștia vor expune chiar noul concept gândit pentru relansarea brandului românesc de cosmetice Soap Mill.

Echipa proiectului îi reunește pe Alina Rizescu – lead designer, Bogdan Ștefănescu – branding creative director și Luciana Cotoi – designer. Producția ambalajelor s-a realizat la tipografia Ex-Libris din București.

RIZI este un studio de creație axat pe experience design care generează soluții integrate de comunicare vizuală, atât pentru proiecte offline, cât și online, design custom pentru obiecte, evenimente, instalații și spații comerciale. Echipa RIZI cuprinde designeri, artiști vizuali, ingineri și programatori care aduc un mix aparte de creativitate și know-how.

A’Design Award reprezintă cel mai mare spațiu competitiv internațional de design care premiază cele mai bune concepte, produse și servicii din acest segment din industriile creative. Fondarea A’Design Award are la bază atenția asupra bunelor practici și principii de design. Scopul competiției este să stimuleze designerii, companiile și brandurile din întreaga lume pentru a crea produse, servicii și sisteme în beneficiul umanității.

Pentru aceasta, A’Design Award subliniază și promovează crearea de produse și proiecte care oferă valoare adăugată, noi funcțiuni, o estetică superioară, sustenabilitate și performanță remarcabilă.