The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

TOP 3 ADC*RO // MAI 2020

Articol / 05 Iun 2020 / The Institute
  • TOP 3 ADC*RO // MAI 2020O zi întreagă, când pandemia va trece
1/1
ADC România prezintă cele mai bune execuții de Digital, TV și Radio ale lunii mai. Topul adună 10 campanii câștigătoare care vorbesc despre perioada de izolare, fie că se referă la inițiative ce s-au remarcat în această perioadă sau la relaxare prin muzică. Lucrarea Lunii mai este poezia „O zi întreagă, când pandemia va trece”, semnată de redacția DoR.

LUCRAREA LUNII
Poezia „O zi întreagă, când pandemia va trece”, realizată de DoR, care ne-a încurajat să visăm la ce vom face când ne vom putea întoarce la viața de dinainte de pandemie, câștigă Lucrarea Lunii & Locul 1 în categoria Digital. După call-ul lansat pe Instagram la care a răspuns publicul DoR, poezia a fost trimisă în Jurnal de Pandemie - un newsletter zilnic al redacției cu știri și resurse despre viața în izolare.

Echipa creativă este formată din Andrei Pacea | Ilustrator, Silvia Grădinaru | Versuri & comunitatea DoR.

Un exercițiu frumos de optimism. Echipa DoR a reușit să își mențină autencititatea, implicând comunitatea într-un proiect colectiv ce ne-a adus aminte cât de multe avem în comun și mai ales, cât de mult ne lipsesc lucrurile simple. Sunt tot mai rare momentele care ne mai trezesc sentimentul de apartenență. Felicitări lui Andrei Pacea și Silviei Grădinaru pentru felul în care au adus la viață toate aceste gânduri.”, declară Bianca Dumitrașcu, Founder & Designer | Ampersand Studio & membră ADC*RO.

DIGITAL
Locul 2 al categoriei merge către campania #CancerulNUstaladistanta, lansată de HOSPICE Casa Speranței și Cheil Centrade pentru a atrage atenția asupra faptului că, dincolo de pandemia cu care ne confruntăm, peste 172.000 de pacienți incurabili au nevoie urgentă de îngrijire.

Echipa creativă este formată din Victor Trifan | Art Director, Marijus Pudar | 3D Artist & Mihai Gongu | Executive Creative Director.



Pe Locul 3 în categoria Digital se află proiectul Când viața bate filmul, dezvoltat de Fundația Vodafone România împreună cu Next Advertising. Spotul o surprinde pe Oana Pellea vorbind despre rolul din filmul State of things, cu scopul de a încuraja victimele violenței domestice să ceară ajutor.
Echipa creativă este formată din: Bogdan Tudosie | Senior Copywriter & Petra Martin | Art Director. 




Mențiunile categoriei Digital sunt următoarele:
Cum să îți ții bunica în casă, video-ul semnat de Mircea Bravo și Jazz Communication prin care Mircea își încurajează bunica să folosească aplicația ING - Home bank pentru a-i trimite bani în această perioadă de distanțare socială.

Echipa creativă este formată din: Diana Grigore | Art Director & Cătălina Groza, Andreea Siran | Copywriters. 






Muzeul statului acasă – un proiect Noriel și Next Advertising pentru evadare în imaginație. Campania reunește proiectele creative ale copiilor care, în această perioadă, au evadat în imaginație din sufragerii și dormitoare. Echipa este formată din: Miruna Spătaru | Copywriter, Andrei Chiriși | Art Director & Sabin Staicu | Associate Creative Director.



24 de Argumente este un proiect semnat de studio-ul de design și comunicare Daniel&Andrew, pentru Institutul Prezentului, care prezintă o serie de articole în continuarea expoziției „24 de argumente. Conexiuni timpurii în neo-avangarda românească 1969–1971”.



TV
Locul 1 în categoria TV merge către campania Un mulțumesc cum trebuie, realizată de Neumarkt și McCann Worldgroup România. Spotul vine cu un gest de recunoștință față de medici, curieri și voluntari care, de la începutul pandemiei, au fost oamenii puternici de care am avut nevoie pentru a trece cu bine peste această perioadă.

Echipa creativă este formată din Jonay Sosa | Copywriting & Maria Carillo | Art. 



Mențiune în categoria TV are campania Câte gusturi, atâtea înghețate, semnată de MullenLowe pentru Gelatelli. Spotul ne arată că înghețata unește oamenii, indiferent de gusturi. Constrânsă de contextul în care filmările au fost blocate, echipa a venit cu o soluție creativă pentru realizarea spotului TV, mergând pe opțiunea de CGI 3D animation.

Echipa este formată din Mario Niculae | Senior Art Director & Vladi Păunescu | Senior Copywriter.



Mențiune au și NN România, împreună cu Cheil Centrade pentru Alternative care fac bine. Arătându-și sprijinul și recunoștința pentru toți cei care au găsit alternative pentru un mâine mai bun în această perioadă, ei au decis să contribuie la dotarea cu echipament medical a Spitalului Clinic Colentina.

Echipa din spatele proiectului e formată din Ana Tanasa | Art Director, Alexandru Iliescu | Copywriter, Roxana Niță | Group Creative Director, Mihai Gongu | Executive Creative Director.



RADIO
În vremea radioului, colaborarea între Kiss FM, Rock FM & Magic FM susținută de Circles Colab, primește Locul 1 în secțiunea Radio. Cu ajutorul artiștilor din România, spotul celebrează alegerea radioului ca unul dintre mediile de comunicare preferate de români în perioada în care au stat acasă, indiferent că preferă muzica rock, dance sau disco.

Echipa creativă este formată din Mihai Preda, Andrei Popa, Sebastian Olar & Arpad Rezi. 



**
ADC lanseazǎ în fiecare lunǎ un call public pentru agenţii, freelanceri şi pasionaţi de publicitate sǎ trimitǎ idei, proiecte, iniţiative creative proprii sau vǎzute în piaţǎ spre a fi notate de cǎtre membrii ADC*RO. Toate propunerile trebuie trimise pe e-mail cǎtre andra.moldoveanu@institute.ro, pânǎ pe data de 25 a fiecǎrei luni.

Printre cele mai importante proiecte ADC România se numǎrǎ: Şcoala ADC*RO, ADC Focus şi Top 3 ADC. Art Directors Club România (ADC*RO) a fost înființat în 2008 și reprezintă o asociație non-profit, al cărei obiectiv este acela de a promova și de a recunoaște excelența în creativitate. Misiunea organizaţiei este de a conecta şi de a aduce împreună cele mai puternice talente creative şi de a le pune la dispoziţie instrumente prin care să se manifeste cu solidaritate, generozitate şi excelenţă profesională.

Mai multe pe:
www.adcromania.ro
www.facebook.com/ADCRomania