The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

TOP 3 ADC*RO // MARTIE 2019

News / 09 Apr 2019 / INSTITUTE.RO
  • TOP 3 ADC*RO // MARTIE 2019
  • TOP 3 ADC*RO // MARTIE 2019
  • TOP 3 ADC*RO // MARTIE 2019
  • TOP 3 ADC*RO // MARTIE 2019
  • TOP 3 ADC*RO // MARTIE 2019
  • TOP 3 ADC*RO // MARTIE 2019
  • TOP 3 ADC*RO // MARTIE 2019
  • TOP 3 ADC*RO // MARTIE 2019
  • TOP 3 ADC*RO // MARTIE 2019
  • TOP 3 ADC*RO // MARTIE 2019
  • TOP 3 ADC*RO // MARTIE 2019
  • TOP 3 ADC*RO // MARTIE 2019
  • TOP 3 ADC*RO // MARTIE 2019
  • TOP 3 ADC*RO // MARTIE 2019
1/14
ADC România prezintă cele mai bune execuții de TV, Digital, OOH, Print și Radio ale lunii martie într-un Top 3 ADC divers despre seriale online, oameni cărora nu le place pizza, nostalgii, îndemnuri sau real time marketing. Lucrarea Lunii martie este manifestul România vrea autostrăzi - #șîeu organizat de Ștefan Mandachi.

Lucrarea Lunii

România vrea autostrăzi - #șîeu este un manifest pornit la îndemnul omului de afaceri Ștefan Mandachi, care și-a exprimat dorința ca pe 15 martie cât mai mulți români să își întrerupă activitatea timp de 15 minute și să se solidarizeze pentru a atrage atenția asupra faptului că, la 30 de ani după căderea comunismului, România încă nu are suficiente autostrăzi. În plus, Ștefan Mandachi a realizat și un prim pas – acela de a asfalta primul metru de autostradă din Moldova.

"#șîeu, cel mai vizibil gest de comunicare din martie, incontestabil. O campanie cu de toate care a spart niște bule dincolo de bulele din feed-ul nostru de Facebook. A fost pe toate posturile de radio, s-a dus pe TV, a fost cu engagement, lumea s-a oprit cele 15 minute. O campanie care a pornit de la UN OM. Pe 15 martie, eu am trecut prin Pipera și am văzut oamenii purtând #șîeu în fața companiilor și autobuze oprite. În aceeași zi a fost anunțată începerea lucrărilor la autostrada Moldovei. Asta e ceea ce numesc eu impact.", declară Andreea Ghenoiu, Creative Director | Jazz Communication & membră ADC*RO.



TV

Locul 1 în categoria TV revine campaniei Omul căruia nu îi place pizza, realizată de McCann Worldgroup România pentru Pizza Hut. Pizza Hut își recunoaște publicul care nu e fan pizza și creează o ofertă specială pentru acest public – coastele de porc. Spotul ne duce într-o sală de interogatoriu tocmai pentru a ne convinge că există astfel de persoane, oricât de neobișnuit ar părea. Echipa care a pus cap la cap ideea creativă este formată din: Karla Georgescu | Art Director & Olivia Spânu | Copywriter.



Mențiunile categoriei TV sunt următoarele:

Kinder file de poveste, campanie realizată de agenția Jazz Communication pentru Kinder și care vorbește despre impactul pe care îl au cărțile atât în joaca și imaginația copiilor, cât și în dezvoltarea relației părinte-copil. Spotul prezintă mulțumirile pe care le transmit copiii părinților - pentru ajutorul și sfaturile oferite, dar mai ales pentru poveștile citite împreună. Echipa este formată din: Alex Roșca | Art Director & Andrei Stanciu | Copywriter.



O mențiune în categoria TV are și spotul Prieteni de-o viață, realizat pentru Rețeaua privată de sănătate Regina Maria. Ideea creativă le aparține lui Laurențiu Lupu | Art Director & Codin Caradimu, Marius Aldea | Copywriters din partea agenției CAP. Spotul prezintă relația strânsă pe care fiecare om o are de-a lungul vieții cu corpul său, o relație de prietenie în care corpul transmite constant semnale pe care trebuie să le asculți. Spotul face parte din campania Ascultă-ți corpul #ieșiladoctor.



Mențiune are și campania Împreună suntem echipa României, realizată de Dan Crețu | Senior Art Director & Tiberiu Coman | Senior Copywriter, din partea agenției Saatchi & Saatchi + The Geeks pentru brandul de pariuri sportive Fortuna. Spotul arată modul prin care echipa sportivă și susținătorii săi devin un tot unitar, devin echipa României și se pregătesc împreună de competiția preliminară a Campionatului European din 2020.


DIGITAL

România vrea autostrăzi - #șîeu ocupă și locul 1 în categoria Digital.

Locul 2 al categoriei Digital revine campaniei Random by KFC. Serialul online, realizat de MRM//McCann România pentru KFC aduce un nou personaj: R.A.D.U. (Random Assignment Directive Unit), cea mai avansată inteligență artificială, programată să decidă în locul oamenilor, cu scopul de a preveni revoltele și nemulțumirile societății. Echipa: Ion Cojocaru | Content Director, Simona Suman | Creative Director, Corina Ioniță | Head of Art Directors, Laura Catea | Art Director & Cosmin Voicu | Copywriter.



Locul 3 aparține campaniei Legende urbane, un serial online interactiv realizat de Silviu Antohe | Art Director & Mihai Costache | Copywriter, din partea MullenLowe, pentru Lidl. Serialul prezintă tradiții, povești interbelice și mituri culinare, oferind publicului posibilitatea de a alege modul în care se continuă povestea. Episoadele serialului Legende urbane vor fi lansate de-a lungul anului, iar primul din listă este video-ul interactiv „Capcană pentru vulpe”, disponibil deja publicului.



Mențiunile categoriei sunt:

#fiiprosumator - campanie lansată de Greenpeace și agenția CAP prin care cetățenii sunt încurajați să își producă singuri energia - prosumator este cel care produce și consumă (în același timp) energie din surse regenerabile. Campania vine drept completare a implicării constante din partea Greenpeace pentru a soluționa lipsa unui cadru legal favorabil activității prosumatorilor, mai ales că autoritățile au refuzat acest drept al cetățenilor. Echipa este formată din: Laurențiu Lupu | Art Director & Codin Caradimu, Marius Aldea | Copywriters.



Campania Omul căruia nu îi place pizza, realizată de McCann Worldgroup România pentru Pizza Hut are și o mențiune în categoria Digital. La fel și Kinder file de poveste, realizată de agenția Jazz Communication pentru Kinder.

OOH

Locul 1 al categoriei este outdoorul #nudoarluni, răspunsul spontan și inspirat al celor de la 5 to go, reîntorși rapid în Top 3 ADC, după ce în ianuarie au obținut titlul de Lucrarea Lunii. Execuția a venit ca urmare a ofertei de la Starbucks prin care consumatorii puteau achiziționa în ziua de luni un Caffé latte la prețul de 5 lei. Și pentru că prețul produselor cafenelei 5 to go este mereu 5 lei, aceasta a fost o bună oportunitate de a răspunde printr-un exemplu de real time marketing care a devenit rapid viral. Echipa: Radu Savopol & Lucian Bădilă, agenția The Onion Media: Bogdan Mogoroase și Lavinia Buzi. 
 


Locul 2 revine campaniei 4 martie prin care PAID România și agenția MullenLowe propun declararea zilei de 4 martie drept Ziua Națională de Conștientizare a Dezastrelor Naturale. Astfel, pentru a atrage atenția asupra pericolelor, au ales o clădire emblematică din București, Palatul Societății Adriatica, pe care au montat un mesh pentru a o arăta într-un viitor nedorit devastată de cutremur. Echipa este formată din: Delia Mija | Senior Art Director & Ana Ciobotaru | Senior Copywriter, Tianu Marius | Copywriter.



Locul 3 este câștigat de execuțiile OOH ale campaniei Ascultă-ți corpul #ieșiladoctor, realizată pentru Rețeaua privată de sănătate Regina Maria. Agenția CAP a reușit să atragă atenția prin copy-uri creative în care au folosit ingenios denumirile stațiilor de metrou, devenind astfel un subiect extrem de apreciat în online. Echipa: Ioana Pârvan, Laurențiu Lupu | Art Directors & Marius Aldea | Copywriter.





PRINT


Mențiune în categoria Print are Designer Tears - un proiect de packaging și branding pentru apa oferită vizitatorilor și clienților boutique-ului de fashion de avangardă Entrance. Un reminder ludic că inovația artistică pe care o văd în creațiile din shop e rezultatul unor eforturi serioase din partea designerilor, eforturi pe care astfel le pot „consuma”. Echipa creativă este formată din Alina Gavrilă-Borțun, Julien Britnic | Copywriters & Dragoș Boțcău | Art Director, din partea Gavrilă Fashion Tellers.



RADIO

Campania realizată de PAID și MullenLowe - 4 martie – câștigă și locul 1 în categoria Radio. Spotul reia mesajul campaniei, de susținere a semnării petiției, iar ora 21.22, ora la care s-a petrecut cutremurul în 1977, devine momentul de transmitere a mesajului pe toate posturile de radio.




***
ADC lanseazǎ în fiecare lunǎ un call public pentru agenţii, freelanceri şi pasionaţi de publicitate sǎ trimitǎ idei, proiecte, iniţiative creative proprii sau vǎzute în piaţǎ spre a fi notate de cǎtre membrii ADC*RO. Toate propunerile trebuie trimise pe e-mail cǎtre teodora.calin@institute.ro, pânǎ pe data de 25 a fiecǎrei luni.


Printre cele mai importante proiecte ADC România se numǎrǎ: Şcoala ADC*RO, ADC Focus şi Top 3 ADC. Art Directors Club România (ADC*RO) a fost înființat în 2008 și reprezintă o asociație non-profit, al cărei obiectiv este acela de a promova și de a recunoaște excelența în creativitate. Misiunea organizaţiei este de a conecta şi de a aduce împreună cele mai puternice talente creative şi de a le pune la dispoziţie instrumente prin care să se manifeste cu solidaritate, generozitate şi excelenţă profesională.

Mai multe pe:
www.adcromania.ro
www.facebook.com/ADCRomania