The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Uniunea Agențiilor de Publicitate din România (UAPR) anunță începerea unei noi ediții a Studiului Salarial și de Beneficii în industria de publicitate din Romania.

Articol / 01 Apr 2024 / Andra Mihai
  • Uniunea Agențiilor de Publicitate din România (UAPR) anunță începerea unei noi ediții a Studiului Salarial și de Beneficii în industria de publicitate din Romania.
1/1
Uniunea Agențiilor de Publicitate din România (UAPR), în colaborare cu PwC România, va realiza în perioada aprilie-iunie 2024, un studiu care urmărește evoluția remunerațiilor de pe piața locală de publicitate. Participarea la studiu este deschisă tuturor jucătorilor din piața de publicitate, care activează în România, indiferent dacă sunt sau nu membri în UAPR.   

„Industria de publicitate este în continuă evoluție, iar peisajul autohton trebuie să rămână calibrat la trendurile ce țin de evaluarea competențelor, în termeni de remunerații financiare. Transparența este cuvântul cheie pe care îl caută atât angajații, cât și întregul mediu de business, de aceea este necesar să înțelegem, corect, nivelul de salarii din piață și să previzionăm alți indicatori ce țin de creșteri salariale. Din aceste motive, invităm toate agențiile care își desfășoară activitatea în România, indiferent dacă fac parte din rețele internaționale, dacă sunt independente, dacă sunt integrate, de media sau PR, să participe la acest studiu pentru a construi împreună o industrie echitabilă și aliniată. Acest demers este la ediția a opta iar utilitatea lui s-a demonstrat în timp, deoarece putem evalua poziția ocupată de industria noastră în economia națională, tendințele de dezvoltare și nivelul de atractivitate pentru noi talente și profesioniștii în publicitate” – susține Dana Nae Popa, președintele Uniunii Agențiilor de Publicitate din România.

Studiul Salarial și de Beneficii analizează toate competențele din industrie: creație, strategie, media, digital, PR și evenimente, precum și toate nivelurile de senioritate, construind astfel o imagine clară și transparentă a nivelurilor salariale, de la Director General, la cele mai mici poziții, din toate departamentele și specializările agențiilor.  Pentru a asigura consistența datelor, studiul ia în considerare și descrierea clară a responsabilităților aferente fiecărei poziții în parte.

„Colaborăm cu UAPR de peste 10 ani în realizarea acestui studiu care reflectă dinamica pieței muncii într-o industrie în care resursa umană reprezintă capitalul cel mai valoros. Ultimii ani au adus creșteri salariale spectaculoase atât pe fondul contextului macro-economic, cât și datorită schimbărilor de comportament și o mobilitate crescută a oamenilor. Un astfel de instrument a devenit cu atât mai important în aceste condiții deoarece asigură o abordare științifică, coerentă și consistentă în culegerea și interpretarea datelor din piață, ajutând astfel companiile să ia decizii legate de recompensare bazate pe date solide.”  – spune Oana Munteanu, Director People & Organisation, PwC România.

Alături de evaluarea financiară a competențelor specialiștilor din industrie, studiul va analiza și modul în care au evoluat costurile de operare de la ultima ediție până în prezent.

Agențiile care doresc să participe la studiu și să furnizeze date, pot să scrie un e-mail la adresa office@uapr.ro până la data de 8 aprilie 2024.

***

Uniunea Agențiilor de Publicitate din România  este asociația profesională care reunește cele mai importane agenții de publicitate și media din industrie. Din 2000, UAPR urmărește apărarea intereselor agențiilor de publicitate, dezvoltarea și profesionalizarea industriei și promovarea unor standarde profesionale de referință. UAPR este membră a Asociației Europene a Agențiilor de Comunicare (EACA). Mai multe detalii despre activitatea UAPR sunt disponibile aici.

Despre PwC

Misiunea PwC este de a construi încredere în cadrul societății și de a contribui la rezolvarea unor probleme importante. Suntem o rețea de firme prezentă în 151 de țări cu mai mult de 360.000 de profesioniști ce oferă servicii de calitate în domeniul consultanței pentru afaceri, auditului și consultanței fiscale. Spuneți-ne care sunt lucrurile importante pentru dumneavoastră și descoperiți mai multe informații despre noi vizitând site-ul www.pwc.ro

PwC se referă la rețeaua de firme PwC și/sau la una dintre firmele membre, fiecare dintre acestea fiind o entitate juridică.