The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

LATITUDINE53 by Manasc Isaac // Estetica Obiectului Găsit

Articol / 09 Mai 2016 / RDW team
  • LATITUDINE53 by Manasc Isaac // Estetica Obiectului Găsit
  • LATITUDINE53 by Manasc Isaac // Estetica Obiectului Găsit
  • LATITUDINE53 by Manasc Isaac // Estetica Obiectului Găsit
1/3
Obiectul găsit este acel ceva pe care îl păstrezi în spatele sertarului, îl mai cureți din când în când şi eziți când te gândeşti că ar trebui să îl arunci sau să-l dai. Şirul gândurilor şi rezultatul: prea valoros să-l arunci, este recipientul prea multor amintiri, nimeni nu l-ar putea îngriji mai bine, ar putea fi afişat cumva…cândva.

Estetica Obiectului Găsit propune un cadru unde aceste obiecte îşi găsesc locul. Expoziția porneşte cu învelişul, cu sala de expoziție propriu-zisă, care se poziționează într-un discurs antrenant ce face simțită prezența „obiectului găsit”, întărind atât „capsula bine-păstrată” cât şi „locul nou”. Acesta din urmă este îmbinat din şi încrustat cu materiale nepretențioase, folosite în stare aproape brută: plăci de OSB, plastic, piese metalice sudate. Alăturarea şi schimbul au rolul de a fortifica ambii receptori şi să le permită fiecăruia să-şi deruleze povestea.



21 mai – 5 iunie
B-dul Hristo Botev, nr. 27, et.1, ap.1

Vernisaj:
21 mai, ora 18:00
Program de vizitare: 21 mai – 5 iunie de la 14:00 la 21:00 

Călătoria Manasc Isaac a început acum 30 de ani prin proiectarea clădirilor de înaltă performanță în Arcticul Canadian. De atunci, Manasc Isaac a transpus cunoaşterea dezvoltată lucrând în climat extrem, în capacitatea de a fi economici cu resursele, creînd medii exceptionale de lucru pentru oameni.

Manasc Isaac deschide calea folosind tehnologii de ultimă oră pentru a proiecta clădiri noi şi transforma clădiri îmbătrânite în medii sănătoase, frumoase şi viabile investitorilor şi utilizatorilor în egală măsură.

În urma colaborării cu doi arhitecți tineri Români, Manasc Isaac Architects a decis să dea curs posibilității de a-şi extinde viziunea către scena românească cu Latitudine53. Cel mai tânăr membru al familiei Manasc Isaac aduce în completarea brand-ului o visiune proaspătă ce complimentează şi mediază dialogul arhitecturii clădirilor vechi cu noile tehnologii.