The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Expoziții capsulă RDW 2019

Articol / 25 Apr 2019 / The Institute
  • Expoziții capsulă RDW 2019designforkidz.com
  • Expoziții capsulă RDW 2019Igloo
  • Expoziții capsulă RDW 2019Marcel Klamer
  • Expoziții capsulă RDW 2019Universitatea de Vest din Timişoara
  • Expoziții capsulă RDW 2019Zeppelin
1/5
În cadrul spațiului central RDW 2019 veți putea admira peste 200 dintre cele mai bune proiecte realizate în ultimul an de designeri, graficieni și arhitecți români, veți putea descoperi cel mai mare concept store dedicat designului românesc, precum și o serie de expoziții capsulă semnate de organizații care folosesc creativitatea ca principală resursă de dezvoltare.

Printre expozițiile capsulă din cadrul RDW de anul acesta se enumeră:

DESIGNED TO INSPIRE PLAY
designforkidz.com
Expoziția prezintă o serie de jucării din portofoliul designforkidz.com, jucării speciale, care trec testul timpului și care presupun procese și finisaje excepționale.
Într-o lume dominată de consumerism, această expoziție își propune să prezinte o selecție de jucării trainice, gândite cu atenție și realizate cu minuțiozitate, din materiale de calitate, obiecte care permit atât copiilor, cât și adulților să își imagineze și să creeze povești.
designforkidz.com este un magazin online destinat copiilor, care are ca scop dezvoltarea în continuare a inițiativelor educaționale legate de design pentru copii, bazate pe design thinking și jocuri creative.
designforkidz.com

Meine grosse liebe. Design de Marcel Klamer
Departamentul Design, Universitatea de Arte București
Expoziția Meine grosse liebe. Design de Marcel Klamer prezintă o selecție reprezentativă din creația unuia dintre cei mai prolifici și premiați designeri români de produs. Cele 30 de obiecte expuse reprezintă o incursiune în creația designerului, de la obiecte domestice și instrumente pentru pregătirea și servirea mesei, recipiente și dispozitive la aparate electronice, articole promoționale și obiecte pentru birou. Totodată, această expoziție se dorește un omagiu adus școlii de design de la București - catedrei și dascălilor acesteia, o școală pe care Marcel Klamer a absolvit-o.
unarte.org

scop + funcţie + stil + atitudine
Universitatea de Vest din Timişoara - Facultatea de arte şi design
Expoziția prezintă proiecte realizate de studenți și absolvenți recenți ai Facultățiii de Arte de la Universitatea de Vest din Timișoara, acoperind o arie largă de domenii: design de produs, design grafic, design ambiental, design vestimentar sau design ceramic și prezentând concepte, procese și tehnici diverse.
uvt.ro

Zeppelin + Radu Manelici. 10 ani de critică și design
Zeppelin
Peste o sută de numere de revistă și de afișe povestesc despre evoluția ca designer a lui Radu Manelici, dar și despre arhitecți, designeri, lucrări, orașe și teme: 10 ani din perspectiva Zeppelin.
Zeppelin este o revistă de arhitectură și cultură urbană, dar și o platformă de reflexie și intervenție asupra orașului, un atelier de proiectare, mai multe cărți, câteva zeci de expoziții, sute de conferințe și alte evenimente.
e-zeppelin.ro

B:MAD 2.0 – Art Deco şi Bulevardele Centrale
Asociația Igloo – Habitat și Arhitectură
Expoziţia Bucureşti: Modernism Art Deco 2.0 – Art Deco şi Bulevardele Centrale, un proiect igloo, co-finanţat de AFCN, conectează, explorează şi surprinde realitatea orașului dintr-o perspectivă Modernist Art Deco printr-o campanie integrată, trasee ghidate, o expoziție multimedia, care poate fi admirată în cadrul spațiului central Romanian Design Week și printr-o aplicație interactivă pentru device-uri mobile.
Asociația Igloo – Habitat și Arhitectură își propune să contribuie la articularea unui spațiu public coerent, prin derularea de activități ce vizează ridicarea standardelor culturii vizuale într-o societate care își caută, încă, reperele în domeniul arhitecturii și al politicilor urbane.
igloo.ro

Pe lângă acestea, vizitatorii vor putea admira și alte instalații sau expoziții special realizate pentru acest context semnate de: Lille Metropole 2020 - World Design Capital, parte din programul Sezonului România-Franța; Miloš Jovanović; Moldovan Design Week; Smart Design Challenge precum și instalații sau branded content realizat în parteneriat cu IKEA, AbsolutBrico DepôtMedLife, Renault sau Illy.