The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Conferințele Romanian Design Week 2017

Articol / 09 Mai 2017 / INSTITUTE.RO
  • Conferințele Romanian Design Week 2017ReDesign Crafts by ING
  • Conferințele Romanian Design Week 2017IKEA: What makes a home
  • Conferințele Romanian Design Week 2017Re-designing fashion education
  • Conferințele Romanian Design Week 2017Artist talk: Shaping Hungary
  • Conferințele Romanian Design Week 2017Bidimensional - Grup Transilvae
  • Conferințele Romanian Design Week 2017Urban Talk Pop-Up
  • Conferințele Romanian Design Week 2017What is the value of design?
  • Conferințele Romanian Design Week 2017Cartierul Creativ: definiții posibile
  • Conferințele Romanian Design Week 2017Cartierul Creativ: definiții posibile
1/9
Workshopurile și conferințele din cadrul Romanian Design Week invită vizitatorii și participanții să fie implicați în mod activ în dezbateri ce vizează designul în toate formele lui. Aspecte actuale cum ar fi valoarea designului pentru rezolvarea provocărilor legate de viața urbană, potențialul orașelor creative și importanța revitalizării patrimoniului imaterial sunt detaliate în programul de discuții organizate fie de The Institute, fie de partenerii RDW: ING Bank, Instalart, Ikea, Ambasada Olandei la Bucuresti, Institutul Balassi, Romanian Design Council, Urban INC.
Ca orice alt eveniment pe care îl propunem în programul de 9 zile al festivalului, aceste discuții și ateliere oferă oportunități de socializare, de schimb de idei, de discuții specializate și de reflecții interdisciplinare. 
Conferințele RDW 2017 vor fi găzduite într-un spațiu dedicat, din locația centrală, Cobălcescu nr. 45.
 

Sâmbătă, 20 mai 
11:00 
Ce face o casă să fie acasă
IKEA
Acasă este locul în care oamenii fac primii pași, în care se dezvoltă și în care se relaxează. Acasă oricine se întoarce cu drag și se simte bine și în siguranță. Dar ce înseamnă "acasă" pentru bucureșteni?
Compania IKEA a dorit să afle răspunsul la această întrebare. De aceea, a chestionat 1001 bucureșteni între 15 și 19 August 2016, iar studiul "Ce face o casă să fie acasă" va fi lansat la Romanian Design Week.
În cadrul conferinței despre noul studiu IKEA vor fi prezenți Camilla Hammar, ‎Planning & Research Manager IKEA Group, Vintilă Mihăilescu - Antropolog, profesor la Școala Națională de Științe Politice și Administrative și Laurenția Onea - Communication & Interior Design Manager, IKEA România.
Înscrie-te aici
 
 
Duminică, 21 mai 
14:00 
Future is a choice
INSTALART/OBIECT/ 005
FUTURE IS A CHOICE este tema conferinței suținute de Alexander Manu, profesor la OCAD Toronto. 
Alexander Manu, personalitatea în jurul căreia INSTALART și-a construit tot proiectul, va susține și o sesiune de discuții cu cei 10 invitați, designeri și arhitecți ai proiectului INSTALART/OBIECT/ 005.
 
 
17:00
Re-designing fashion education
Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România & The Institute
Aducând în fața publicului trei alumni care au devenit profesori-icon în școlile în care s-au pregătit, seminarul vorbește despre lucruri esențiale pe care fiecare tânăr designer la început de drum trebuie să le stăpânească pentru a depași baierele dezvoltării unui brand nou. 
Participă Sergiu Chihaia, UNArte București, Lucian Broscățean, UAD Cluj, și Matthijs Boelee, profesor de design vestimentar ArtEZ, unde ocupă și funcția de conducere în cadrul departamentului de modă. 
Înscrie-te aici. 
 
 
Marți, 23 mai 
11:00
Artist talk - Shaping Hungary
Institutul Balassi din București & Universitatea MOME
Expoziţia Shaping Hungary – Design in the 21st Century prezintă ideile şi creaţiile tinerilor inventatori, designeri şi ingineri maghiari, aceştia dovedindu-se urmaşi demni ai generaţiei care în secolul XX a pus bazele creativităţii maghiare. Generaţiile de designeri maghiari de după ’89 sunt prezenţe permanente ale pieţei internaţionale datorită pregătirii lor excepţionale, consolidării ecosistemului din industria creativă şi pătrunderii inovaţiei în tot mai multe domenii. Participă: Becze József, designer tirbușon Piston; Lenkei Balázs, designer și profesor la Institutul de Design de la Universitatea de Artă Moholy-Nagy (MOME) din Budapesta.
Parteneri: Ministerul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, Secretariatului de Stat pentru Diplomaţie Culturală şi Ştiinţifică, Departamentul de Diplomaţie Ştiinţifică, Consiliul de Design Maghiar din cadrul Oficiul Naţional al Proprietăţii Intelectuale.
 
 
17:00 
Bidimensional
Grup Transilvae
Evenimentul tratează tema transferului în bidimensional al unor concepte 3D, din viața reală, printr-un print impecabil, care, deși în două dimensiuni, creează spațiu și perspectivă.
Un workshop - instalație, o experiență immersive (pentru că absolut fiecare obiect din expoziție, inclusiv podeaua, pereții și tavanul sunt ″scufundate″ în print digital) pentru designeri din toate domeniile creative: design interior, design grafic, packaging, arhitectură, design de produs etc.
Evenimentul va fi moderat de trei speakeri, din cele trei laturi ale triunghiului creativ pe care îl implică un proiect complet: producătorul, utilizatorul, beneficiarul. 
 
 
Miercuri, 24 mai 
18:00 
ReDesign Crafts by ING
ING Bank & Romanian Design Week
Despre importanța revitalizării patrimoniului imaterial, dar și despre potențialul revalorizării tradiţiilor culturale şi meşteşugăreşti prin designul contemporan, altături de inițiatorii celor șase proiecte din expoziția ReDesign Crafts, într-o conversație moderată și ghidată de Vintilă Mihăilescu și de Teodor Frolu. 
#redesigncrafts #empowerINGrdw 
Înscrie-te aici.  
 
 
Joi, 25 mai 
15:30 
Urban Talk Pop-Up: Design thinking pentru rezolvarea problemelor conectate cu utilizarea în comun a orașului 
Urban INC
Urban INC îi invită pe creativii și strategicii din spatele programelor ce impulsionează revitalizarea comunităților și orașului la o discuție despre valoarea gândirii orientate către design pentru rezolvarea problemelor conectate cu utilizarea în comun a orașului.
 
 
Vineri, 26 mai 
13:00 
Care este Valoarea Designului?
Romanian Design Council
Consiliul Român Pentru Design (Romanian Design Council) organizează și creează 5 workshop-uri în luna mai, în toate marile orașe din România (București, Brașov, Cluj, Iași, Timișoara) și invită participanții să exploreze și să aplice principiile, metodologiile Design Thinking în domeniul business, antreprenoriat și tehnologie. Workshop-urile sunt deschise profesioniștilor în domeniile design, business și tehnologie care sunt interesați să aplice principiile Design Thinking proceselor și strategiilor organizaționale din care fac parte. 

 
Sâmbătă, 27 mai 
11:00 
Cartierul creativ: definiții posibile
The Institute
Invitați străini din 4 țări povestesc despre și prezintă diverse tipuri de cartiere creative, alături de Andrei Gavrilă-Borțun, care va detalia inițiativa ″Cartierul Creativ București″. Moderator: Dragoș Neamu 
Participă: Dafne Berc, arhitect, membră a echipei de bază Design District Zagreb (Croația), Dejan Ubović, inițiator European centre for culture and debate (Kultur Grad), primul hub cultural-creativ din zona Savamala a Belgradului (Serbia), Daniel Tomičić, Partener co-fondator la Scuderia Zagreb (Croația) și Zagreb Design Week, Olympia Datsi, arhitect peisagist și manager cultural, parte din echipa Creativity Platform, din Salonic, Grecia, Will Sorrell, Event Director al designjunction, show care a inaugurat în 2016 King’s Cross Creative Quarter (KXCQ), în parteneriat cu  London Design Festival, Knowledge Quarter și King’s Cross Development.
 
 
15:00 
Workshop Cartierul Creativ București 
The Institute
Prezentarea inițiativei Cartier Creativ București și sesiune de lucru cu locuitorii Cartierului. 
*Acces pe bază de invitație.