The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Fundația Archaeus prezintă expoziția SHiLA, COEXISTING WITH(IN) NATURE

Articol / 27 Oct 2022 / Andra Mihai
  • Fundația Archaeus prezintă expoziția SHiLA, COEXISTING WITH(IN) NATURE
1/1
Fundația Archaeus prezintă expoziția SHiLA, COEXISTING WITH(IN) NATURE, curatoriată de Cristian Frias, expoziție ce conține cele 6 proiecte colaborative de land art, rezultate în urma rezidenței internaționale de la Dealul Cerului. SHiLA 2022, COEXISTING WITH(IN) NATURE, s-a bucurat de participarea echipelor naționale și internaționale de studenți și cadre universitare de la Facultatea de Muzică - UVT din Timișoara (RO); Facultatea de Arhitectură și Urbanism - UPT din Timișoara (RO); Facultatea de Arhitectură și Urbanism - UT din Cluj Napoca (RO); Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București (RO); Institute of Fine Arts and Art Theory din Eger (HU) și Academia de Arte din Novi Sad (RS).

SHiLA este un program internațional de land art și rezidențe multidisciplinare, în care echipe de artiști, arhitecți și muzicieni, împreună cu studenți și tineri profesioniști, sunt invitați să efectueze o serie de intervenții în Rezervația Cheile Nerei Beușnița, folosind doar materiale găsite in situ, pe o temă stabilită. Programul își propune să exploreze relația dintre arhitectură, artă și muzică, să stimuleze dezbaterea asupra rolului artelor vizuale în natură și să propună noi mijloace de a depăși barierele interdisciplinare.

Ediția din acest an, SHiLA 2022, sub titlul COEXISTING WITH(IN) NATURE, a gravitat în jurul temei creativității colaborative, propunându-și să exploreze arta în NATURĂ, văzută ca un țesut conjunctiv și regenerativ pentru COEXISTENȚĂ și colaborare, pornind de la dimensiunile individuale, interpersonale, comunitare sau teritoriale  continuând cu o experiență poetică colectivă, a peisajului.

Astfel, publicul este invitat JOI, 3 Noiembrie, la Spațiul FABER, ora 19:00 să descoperiți cele 6 proiecte de land art, rezultate în urmă rezidenței de la Dealul Cerului și să participați la prezentarea programului SHiLA alături de Președintele Fundației Archaeus și Directorul de Program, Marius Miclăuș, Curatorul SHiLA, Christian Frias și invitatul special dr. Gabriel Kelemen, artist și cercetător, conferențiar și șef al catedrei de Istoria și Teoria Artei din cadrul Facultății de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara, România.

***
Expoziția este deschisă până pe 23 Noiembrie.

Artiști: Kopacz Kund / Sonja Radaković / Miki Velciov / Aleksandar Danguzov / Krisztina Fülei / Erika Katona / Gustav Jovanović / Laura Schilemmer / Helena Soldat 
Arhitecți: Marius Miclăuș / Adelina Afetelor / Andra Hrenciuc / Bianca Ichim Ioana / Andreea Nistor / Gabriela Udrea / Elena Vremi
Muzicieni: Ionuț Dorobanțu/ Mihai Indrei / Cătălin Stoian / Alin Stoianovici 
Foto / Filmări video: Marius Vasile, Teodor Ioan - Tomescu
Regie și montaj filme: Teodor Ioan - Tomescu

***
Organizator: Fundația Archaeus;
Finanțatori: Centrul de Proiecte Timișoara, Uniunea Arhitectilor din România prin Timbrul de Arhitectură; 
Sponsori: Archaeus, EEtim, Balsamina, Școala de la Piscu;
Parteneri Strategici: Fundația ArtEncounters, Fundația Triade, OAR / Filiala Timiş, Beta - bienala timişoreană de arhitectură, Faber.community, Facultatea de Arte și Design - UVT(RO); Institute of Fine Arts and Art Theory din Eger (HU); Universitatea de Arte din Novi Sad (RS); Kulturni Centar LAB din Novi Sad (RS), Avantpost, Asociația PRO-ATHOS;
Parteneri media: Revista Zeppelin, Revista Arhitectura, The Institute.
Design grafic afiș: Claudia Feti / Fotografie: Marius Vasile și Alin Stoianovici;