The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Hubrica, o nouă comunitate de creativi ieșeni

News / 21 Noi 2016 / INSTITUTE.RO
  • Hubrica, o nouă comunitate de creativi ieșeni
  • Hubrica, o nouă comunitate de creativi ieșeni
1/2
În cadrul evenimentului „Cercul de donatori Iași”, va avea loc prima prezentare oficială a comunității HUBRICA, primul proiect de acest gen din Iași, formată din creativi și creatori ieșeni din diverse domenii. 
 
HUBRICA este un spațiu comun de lucru pentru artiști, arhitecți, cercetători ITC, designeri, makeri, cu sediul în atelierele de proiectare ale fostei fabrici de mobilă Moldomobila. La doar câteva luni de la formare, proiectul înseamnă o comunitate puternică.
 
HUBRICA vizează creșterea unui hub creativ competitiv, care să asigure independența creatorilor și suport ideilor și proiectelor creative.  De aceea, în cadrul evenimentului „Cercului de donatori”, proiectul va încerca să strângă fonduri pentru crearea unui spațiu polivalent, amenajat modular, care să poată răspunde oricând unor cerințe pluridisciplinare: spațiu de co-working, workshops/ateliere practice, expoziție, teatru, performance, cafenea, bibliotecă, muzeu industrial.

Proiectul implică deja activitatea artiștilor și creatorilor ieșeni din domenii multiple: arhitectură, electronică și automatică, pictură, design de produs, kraft, papetărie, cosmetică, tâmplărie, sculptură, prototipare digitală, street art, foto-video. Prin amenajarea spațiului polivalent, HUBRICA se va deschide către publicul larg prin ateliere și workshop-uri pe domeniile în care au expertiză membrii fondatori ai hub-ului. De asemenea, spațiul va fi pus la dispoziția publicului larg în vederea dezvoltării de proiecte și evenimente neconvenționale, cercetării și inovației în sectoarele creative și nu numai.