The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

5 din cartier // 4-10 februarie 2019

Articol / 04 Feb 2019 /
  • 5 din cartier // 4-10 februarie 2019
  • 5 din cartier // 4-10 februarie 2019
1/2
All the cool stuff you can see and try this week. Top 5 din Cartierul Creativ:

Expoziția "Fish on a Wire" | 4-18 februarie | @Galeria Contemp



Expoziţia “Fish on a Wire”, configurată pe criterii morfologice şi iconologice, prinde, printr-un minim de lucrări, spiritul muncii întreprinse de Mihai Moldovanu pe parcursul câtorva decenii. La nivel formal, numitorul comun este folosirea pătratului, a rombului şi elipsei. Paleta cromatică gravitează în jurul albastrului şi roşului, iar ieşirea în volum se face prin volută. Pe un alt palier de analiză, semnele lui Mihai Moldovanu sunt de inspiraţie neolitică, mitologică sau creştină.

Pentru Mihai Moldovanu artele textile reprezintă rampa ideală de lansare spre alte orizonturi vizuale. Creaţia sa îngemănează instalaţia, asamblajul, colajul, pictura, grafica şi obiectul.

Expoziția este deschisă până pe 18 februarie, do not miss it!

Jocul de-a vacanța | 7 februarie | @Teatrul Odeon



O piesă după Mihail Sebastian, regia și adaptarea Andrei și Andreea Grosu, “Jocul de-a vacanța” este un spectacol neconvențional de văzut pe scena Teatrului Odeon.
Bilete disponibile aici.

Dezbatere pe marginea antologiei „16 prozatori de azi.lit“ | 9 februarie | @Librăria Humanitas de la Cişmigiu



Antologia „16 prozatori de azi.lit“ își propune să fie primul volum dintr-o serie care va face anual un survol al literaturii române actuale. Sâmbătă, 9 februarie, la 17.00 la Humanitas de la Cișmigiu are loc o dezbatere pe marginea antologiei, la care vor participa Adela Greceanu, Corina Sabău, Veronica D. Niculescu, Tatiana Țîbuleac (via Skype), Bogdan Răileanu, Cosmin Perța și Augustin Cupșa (via Skype), într-un dialog cu Mihaela Dedeoglu, jurnalist cultural, Cezar Gheorghe, critic literar, și Andreea Răsuceanu, coordonatoarea colecției.

Accesul la eveniment este gratuit și se face pe baza unei rezervări prin Eventbook, aici.
Mai multe detalii aici

Vizită ghidată - Corneliu Baba – Confesiuni | 10 februarie | @Muzeul Național de Artă al României



Duminică, de la 11.30, are loc prima expoziție Corneliu Baba. Confesiuni. 1944 - 1965, deschisă la MNAR după retrospectiva din 1997. Prezentarea este organizată la cererea publicului și va avea ca punct de plecare o serie de însemnări și mărturisiri ale artistului incluse în volumul „Corneliu Baba-Confesiuni și Jurnale 1944-1965”, recent publicat.

Expoziția „Corneliu Baba—Confesiuni 1944-1965 reunește peste 70 de lucrări din patrimoniul MNAR și din colecția artistului, unele dintre ele inedite sau puțin cunoscute de public, precum câteva lucrări din copilărie și din anii de școală, dar și câteva fotografii din arhiva de familie.
Accesul se face în baza biletului și în limita locurilor disponibile. Detalii aici.


Botanical bar with delicious cocktails @Fix me a drink



FIX este unul dintre acele baruri in care te simți ca într-o gradină. Un cocktail bar care pune preț pe ingrediente și care îți încântă simțurile prin mixuri unice.

Drop by and taste some of their signiture cocktails @Palatul Universul.