The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

City break digital curatoriat de One Night Gallery - OFF COURSE BOULEVARD

Articol / 09 Dec 2020 / The Institute
  •  City break digital curatoriat de One Night Gallery - OFF COURSE BOULEVARD
1/1
One Night Gallery, prima galerie de new media art din România, reunește artiști și studiouri creative în glo™ OFF COURSE BOULEVARD, pentru pasionații de călătorii ale căror planuri au fost anulate în 2020. One Night Gallery recreează cele mai exotice destinații ale lumii și le aduce împreună în București, într-un demers cultural de a deschide granițele imaginației, care susține artiștii români și scena de new media art.

Destinațiile preferate pentru călătorii sunt reimaginate de artiștii români, într-o expoziție de artă stradală pe Calea Victoriei, care va putea fi văzută până pe 2 ianuarie.

Publicul este invitat să experimenteze OFF COURSE finalul lui 2020: călătorii OFF, dar cel mai exotic city break al imaginației ON. Astfel, vizitatorilor li se propune o călătorie cu imaginația chiar și celor cu pasiuni contradictorii: le place iarna, dar iubesc și tropicele sau sunt urbani și fascinați de jungle în același timp.

Expoziția stradală reunește un șir de experiențe desprinse din lumi diferite și reinterpretate de artiști români, în cea mai lungă călătorie de pe Calea Victoriei. 9 lucrări de artă create de Aural Eye, Ana Bănică, Les Ateliers Nomad, Ioana Trușcă, Noetic, Raluca Băraru, Rizi, Stella Caraman și Time Studio transformă vitrinele unor locuri iconice din centrul Capitalei în spații expoziționale.

Vizitatorii pot călători de la Tokyo la Madagascar, de la Insulele Comore la Ibiza, de la Bali la Chile, adică de la Novotel până la A1, cu vederi din întreaga lume, ilustrații, video-mapping, instalații de artă și imaginația artiștilor care îmbină diferite stări într-una singură.

Teaserul evenimentului: https://www.facebook.com/151771578902708/videos/1213101745758428.

Expoziția poate fi vizitată până pe 2 ianuarie, între orele 17:00-22:00 iar lucrările artiștilor reuniți de One Night Gallery se pot vedea în următoarele locații:

* Hotel Novotel: Raluca Băraru - Bali
* Grand Hotel Continental: Noetic - Insulele Comore
* Athene Palace Hilton: Ana Bănică - Chile
* Hotel Radisson: Ioana Trușcă, Time Studio - Bali
* Zaganu Craft Beer Bar: Stella Caraman - Madagascar
* Galeria 1001 Arte: RIZI - Tokio, Aural Eye - Ibiza
* Bar A1: Les Ateliers Nomad - Round trip

Parteneri Media: Radio Guerrilla, Radio România Cultural, Institutul Cultural Român, DOR, IQads, The Institute, Cartierul Creativ, Modernism, Revista Biz, Agerpres, Zeppelin, Designist, Feeder.ro și BlitzTv.

Despre One Night Gallery

One Night Gallery este prima galerie de new media art din România care îmbină arta și tehnologia într-un nou concept de expoziție ad-hoc și care susține tinerii artiști români.
One Night Gallery este o punte între artist și public, care îi provoacă pe artiști să folosească noi instrumente de storytelling digital precum realitatea virtuală, realitatea augmentată, video mapping sau instalații neconvenționale.
Vernisajele clasice devin spectacole imersive de artă, ce facilitează experiențe multisenzoriale. Pe parcursul a doi ani, One Night Gallery a transformat expozițiile de artă dintr-o categorie de nișă într-un eveniment de interes pentru toată lumea.