The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Reciproc. Cerere și ofertă de fapte bune. Recap #5

Articol / 29 Mai 2020 / The Institute
  • Reciproc. Cerere și ofertă de fapte bune. Recap #5
  • Reciproc. Cerere și ofertă de fapte bune. Recap #5
1/2
Din dorința de a ajuta, The Institute a lansat proiectul Reciproc. Cerere și ofertă de fapte bune, o platformă prin care își propune să aducă împreună reprezentanţi ai sectorului neguvernamental, reprezentanţi ai companiilor comerciale, agenţiilor de comunicare, presă şi designeri, pentru a lupta împotriva Covid-19 și a situației cu care ne confruntăm.

Starea de alertă a venit cu un set de măsuri menite să repornească parţial activităţile de zi cu zi. Ne bucură că putem reveni încet, încet la normă, însă, în acelaşi timp, trebuie să rămânem în continuare precauţi şi cu grijă faţă de noi şi faţă de ceilalţi. Indiferent de ce va urma şi cât va dura, ştim că lupta se duce de mult mai multă vreme pe mult mai multe paliere. Grupul Reciproc rămâne aşadar un intermediar şi un spaţiu în care #cererea se întâlneşte cu #oferta.


Tipurile de nevoi întâlnite pe platformă se împart în mai multe categorii, iar postările permise pe grup sunt de două tipuri:
De solicitare de ajutor. 
De oferire de ajutor. 
• Entităţile implicate iau apoi legătura direct şi gestionează schimbul.

#CERERE




• Nevoie de produse și servicii – sanitare și de strictă necesitate

1. Comunitatea ONedu România a demarat un proiect intitulat "Educația digitală - mit sau realitate", în cadrul căruia se va discuta ce reprezintă în acest moment educația digitală din România. Totodată, inițiativa constă într-o strângere de fonduri care va fi alocată achiziționării de dispozitive digitale necesare elevilor pentru participarea la orele online. Detalii aici.



2. Inițiativa Safety Kit pentru Educație este un efort colectiv al cărei scop este acela de a colecta suficiente fonduri pentru ca toți copiii din mediul rural să beneficieze de protecția minimă necesară pentru a se pregăti în siguranță pentru examene. Mai ales că începând cu data de 2 iunie, elevii din anii terminali vor reveni în şcoli şi licee. Mai multe detalii aici

#OFERTĂ




• Consiliere și activități educative

1. Fundatia Orange vine în sprijinul profesorilor și elevilor și adaugă în platforma Digitaliada un modul gratuit de videoconferințe, util pentru organizarea de cursuri online. Astfel, în cadrul platformei a fost integrat Jitsi Meet – o soluție de video conferință, 100% open source și complet criptată. Mai multe detalii aici


 
• Transport și logistică

2. Nod makerspace își transformă Biblioteca de Materiale MATER în spațiu temporar de coworking gratuit, venind în ajutorul freelancerilor și startup-urilor. Decizia vine în sprijinul celor care au nevoie de un mediu de lucru pentru a-și continua activitatea și pentru a-și dezvolta proiectele. Detalii aici: https://nodmakerspace.ro/new_coworking/

Mulţumim celor peste 800 de membri care s-au alăturat într-o lună jumătate de când am pornit grupul şi ne dorim să rămâneţi alături de noi şi să fiţi un sprijin, când puteţi, pentru cei care au nevoie de ajutor! Vă invităm să postaţi în continuare orice tip de nevoi cu care se confruntă organizaţiile voastre şi, în acelaşi timp, să împărtăşiţi orice tip de ajutor pe care îl puteţi acorda. Grupul Reciproc continuă susţinerea tuturor în lupta împotriva noului coronavirus, dar şi a tuturor celorlalte lupte duse zi de zi pentru o societate mai bună.